FINLAND. Flera finska nättidningar har nu beslutat sig för att stänga ner sina kommentarsfält. Detta på grund av vad de beskriver som omfattande ”rasism och hets” i artiklar som behandlar massinvandringen.

Hands-on-Keyboard-e1441189356857-460x233

Det är bland annat nättidningarna Njut och MTV (Mainos-TV) som nyligen beslutat att ta bort möjligheten till att kommentera från sina nätsidor. Detta eftersom motståndare till massinvandringen fullständigt dominerar kommentarsfälten, något som de har svårt att hantera. I ett pressmeddelande skriver nättidningarna att kommentarsfälten kommer att vara avstängda i två veckor och att de kommer att använda den tiden till att komma fram till hur de ska hantera situationen.

Chefredaktören för MTV, Merja Ylä-Anttila, sa i tisdags eftermiddag att det i deras fall endast kommer att vara omöjligt att kommentera artiklar som behandlar massinvandring. Detta då jobbet med att moderera kommentarsfältet är för stort.

— Det är ett större jobb att rensa bort hatkommentarer än vad det är att skriva och redigera nyheter.

Chefredaktören menar vidare att folk generellt överreagerar när det gäller massinvandringen. Enligt henne lägger MTV ner mycket tid på att få folk till att acceptera invandringen.

— Det är mycket jobb med att skriva om varför människor kommer hit, vilka problem de har och vad för slags hjälp de behöver.

Tidigare publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Finske nettaviser stenger sine kommentarfelt


  • Publicerad:
    2015-09-02 21:35