MASSINVANDRINGEN. Nu har det skett ännu ett homosexuellt övergrepp på ett asylboende i Sverige. Den här gången är det två 16-åriga främlingar som ska ha våldtagit en 12-åring.

Under måndagen väcktes åtal mot två 16-åriga invandrare då de misstänks ha utnyttjat en annan 12-årig invandrare sexuellt på ett familjehem i Uppsala tidigare i år.

De sexuella övergreppen ska innefatta bland annat våldtäkt och en av 16-åringarna ska även ha onanerat framför den yngre främlingen. Den misstänkte erkänner att han tagit på sitt könsorgan framför pojken, men menar att han inte våldtagit honom.

Den andre 16-åringen är misstänkt för brott då han förutom att ha sexuellt ofredat 12-åringen även haft grova barnpornografiska bilder i sin mobiltelefon. Han nekar till båda brotten.

Bevisningen i fallet ska bestå av flera filmer filmade med mobiltelefon. Filmerna kommer både från 12-åringens och de båda 16-åringarnas telefoner. Åklagaren uppger att de båda 16-åringarna inte kommer att dömas till fängelse då de till skillnad mot de flesta så kallade skäggbarnen ska ha uppgett rätt ålder vid sin asylansökan.

— Eftersom de är under 18 år är det ungdomspåföljder som väntar, inte fängelse. Jag har ingen anledning att betvivla deras ålder, det verkar fullständigt rimligt, säger kammaråklagare Lars Tyllered.

Rättegången startar nästa vecka i Uppsala tingsrätt och väntas pågå under en och en halv dag.

Källa:

Två åtalas för sexuella övergrepp på familjehem


  • Publicerad:
    2016-05-16 21:20