SVERIGE. En kvinnlig chef på ett asylboende för så kallade ensamkommande flyktingbarn i Sörmland anklagas för att ha haft samlag med asylsökarna under hot om att hon skulle få dem utvisade om de inte hade sex med henne. Chefen nekar till alla anklagelser.

Under torsdagsförmiddagen publicerade Eskilstunakuriren en artikel där en kvinnlig chef för ett hem för ensamkommande ”flyktingbarn” anklagas för att ha haft samlag med asylsökare på boendet.

Tidningen har intervjuat två invandrare som påstår att de ska ha blivit tvingade till samlag med chefen, under hot om att hon skulle få dem utvisade om de inte gjorde som hon sa. Den kvinnliga chefen ska ha sagt att ”om ni inte har sex med mig ringer jag Migrationsverket så att de utvisar er” och ”jag ska förstöra ert ärende och utvisa er”.

Invandrarna menar att de också kan bevisa att sexakterna ska ha ägt rum genom att visa upp filmer som de spelat in under själva akterna. De påstår också att asylchefen ska ha lockat och belönat dem med nya kläder och hygienartiklar när de gick med på hennes krav. Hon ska dessutom ha uppmanat dem till att dricka alkohol.

När Eskilstunakuriren kontaktar asylchefen nekar hon till alla anklagelser och avfärdar dem som rena påhitt och menar att kvinnan som syns på filmerna är någon annan.

— Det är påhitt. Det skulle aldrig ske. Det är så mycket smutskastning i den här branschen, säger chefen. Hon fortsätter:

— Först är man guld värd, men kan man inte hjälpa dem blir man huggen i ryggen. Det finns så mycket pengar i den här branschen att man är beredd att gå över lik.

En anmälan om sexbrott har gjorts till polisen men än så länge har ingen delgivits misstanke. De två asylsökarna har blivit omplacerade till ett annat asylboende i en annan kommun i Sverige.

Källor:
Här har chefen för boendet sex med flyktingpojkar – ”hotade att få oss utvisade”
Chef på asylboende anklagas för sextvång


  • Publicerad:
    2016-06-16 11:40