BODEN. Vänsterrörelsen har på olika sätt försökt väcka opinion mot Nordiska motståndsrörelsen i Boden. Hittills har det dock inte gått särskilt bra. Lördagen den 26 maj höll de ett torgmöte, utan någon större uppslutning.

Trots att grupperingen ”Boden mot rasism” säger sig var emot hat och våld så så visar man samtidigt öppet stöd till våldsvänstergrupper som uttryckligen uppmanar till både hot och våld mot oliktänkande. Boden mot rasism slog nyligen även på stora trumman inför ett torgmöte som hölls i centrala Boden under lördagen den 26 maj. På sin Facebooksida illustreras evenemanget med en bild på en stor samling människor, vilket förmodligen var deras förhoppning. Men av bilderna i lokalpressen att döma gapade torget tomt. I brist på människor att fotografera fick istället hunden Girjat medverka på bild.

Tidningen Norrländska socialdemokraten (NSD) verkar för övrigt inte ha några problem med att Boden mot rasism sympatiserar med öppet våldsbejakande rörelser, och befann sig därför på plats för att intervjua några av deras representanter, bland annat en kvinna som säger sig ha mycket kunskap om den så kallade förintelsen.  Linda Thompson säger sig själv ha en slutgiltig lösning på problemet med personer som tycker annorlunda:

— Nazister hör inte hemma här. De hör inte hemma på jorden överhuvudtaget mera. Min släkt har haft mycket att göra med förintelsen.

Thompson vill däremot inte förklara på vilket sätt hon och hennes släkt har utsatts för denna påstådda ”förintelse”. Hon säger bara att det är personligt.

NSD skriver vidare om hur Nordiska motståndsrörelsen skanderade tillbaka mot den lilla pöbel som samlats i närheten av den plats där organisationen hade en banderollaktion lördagen den 19:e maj.

— När vi hade talkörer hade de också talkörer. De skrek ”vit revolution, utan pardon”. Ganska uppenbart nazistiskt och förhoppningsvis kommer det att bedömas som hets mot folkgrupp, säger Raymond Ohlson från Rättvisepartiet socialisterna och ”Boden mot rasism”, samtidigt som han skryter om att han och hans kamrater under dagen lyckades med bedriften att skriva ”två-tre polisanmälningar”.

Källa:
De fortsätter kampen mot nazismen


  • Publicerad:
    2018-05-27 12:00