NORRBOTTEN. Socialdemokraternas kommunalråd i Boden utesluts nu av Socialdemokraterna, men fortsätter ändå att leda kommunen som politisk vilde.

Socialdemokraternas riksorganisation utesluter Bodens Socialdemokratiska kommunalråd Inge Andersson. Formellt är anledningen att Andersson gått över till det nybildade partiet Aktiv samling Bodenalternativet.

— Det sista halvåret har jag upplevt att jag har befunnit mig i en frysbox inom partiet, kommenterade Inge Andersson tidigare i år.

Att Andersson bildat ett nytt parti är ett direkt resultat av att han inte fick förnyat förtroende av sitt parti inför årets kommunalval. Anledningen är att han kritiserat Socialdemokraternas landsbygds- och migrationspolitik.

Andersson hade önskat att Socialdemokraterna skulle fortsatt med en i princip fri invandring samtidigt som integrationspolitiken dömts ut som ”misslyckad”. Istället har Socialdemokraterna under finansministern Magdalena Anderssons överinseende anammat en populistisk politik som liknar Sverigedemokraternas, i syfte att lura över väljare i samband med valet.

Att Andersson uteslutits ur Socialdemokraterna innebär dock inte att han lämnar sina politiska uppdrag i kommunen.

— Vi kan inte acceptera en situation där vi har en politisk vilde som kommunstyrelsens ordförande, kommenterade Socialdemokraternas lokalavdelning.

Men som vanligt när Socialdemokraterna anser att saker i samhället är ”oacceptabla” måste de ändå i slutändan acceptera att läget är som det är.

Ursprungligen publicerat Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-05-24 08:00