NORRBOTTEN. Automatvapen, hundar och helikopter mötte skolbarn på Mandaskolan i Luleå igår Detta sedan barnen hittat ammunition på skolområdet och sett en beväpnad man.

Skolbarn låstes under fredagen in på Mandaskolan i Luleå efter att elever larmat om en beväpnad man som strök runt på skolans område. Skolbarn hittade dessutom ammunition på skolan.

— Vi fick in ett larm om att elever på skolan hade sett en man med vapen. Därför åkte vi hit med alla resurser som vi hade tillgängliga, säger Robert Pedersen som var Polisens insatschef.

Polisen skickade flera patruller med tungt beväpnad personal till platsen och använde sig bland annat av hundar och en helikopter för att finna den beväpnade mannen.

Sökandet misslyckades dock och Polisen ifrågasätter utifrån detta om det verkligen var ett vapen som mannen burit på. Polisen verkar tro att barnen inbillat sig ett vapen, efter att ha hittat ammunition på skolgården. En annan möjlighet är förstås att den beväpnande mannen gömde sig när han såg poliserna.

Ammunitionen som funnits sägs vara jaktammunition, och Polisen kopplar inte ihop denna med det pistolliknade vapen som den beväpnade mannen sågs bära på.

Varför barn hittar ammunition på en låg- och mellanstadieskola kan dock ingen ansvarig svara på. Barnen har dock fått lära sig att inte plocka upp ammunitionen.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-05-26 10:00