NORRBOTTEN. Skolorna på Hertsön i Luleå stängs på grund av bomber och skjutningar, och förre migrationsministern fruktar att området blir en no go-zon.

Under tisdagen hittade en skolklass i Luleå två väskor som bland annat innehöll vapen, knark, en rånarluva och stöldgods. Fyndet gjordes på Skurholmsberget i Luleå.

Dagen efter var det dags igen, en ny väska hittades av skolbarn i närheten av en grillplats på Lerbäcken och även denna väska innehöll stöldgods.

Dagen innan, på måndag, höll både Hertsöskolan och Svedjeskolan i Luleå stängt. Anledningen var säkerhetsskäl, efter att en man brutalt skjutits ned utanför en ICA-butik intill skolan på Hertsön.

— Vi kan inte komma klockan sju på morgonen och konstatera att skolan inte går att nå på grund av avspärrningar, därför valde vi att meddela redan inatt att vi skulle hålla stängt idag, sade Hertsöskolans rektor Stefan Millgård.

Enligt Polisen fanns det ”misstänkta föremål” i området som man ville undersöka bättre. I samband med skjutningen på Hertsön fann Polisen en väska med vapen och en bomb i. Senare hittade Polisen flera andra bomber i området.

Enligt boende på Hertsön försiggår öppen droghandel i området, och migrationsministern i den förra regeringen har specifikt pekat ut Hertsön i Luleå för dess ”socioekonomiska problem” och stora beroende av försörjningsstöd.

Den senaste skjutningen och bomberna på Hertsön är inget unikt. Några månader innan sköts en man i ryggen och knivskars i ansiktet, halsen och armarna inne i och utanför sin bostad på Hertsön i Luleå. Innan det sprang en man med blodiga armar efter en väg. Mannen var sprängskadad och hade kastat flera bomber efter vägen.

Bara två veckor innan skolorna i Luleå stängdes av säkerhetsskäl invaderades Mandaskolan i Luleå av män med automatvapen, hundar och helikoptrar. Det var Polisen som sökte efter en beväpnad man som setts stryka runt på skolans område.

Även i Boden är skolorna numera en del av den kriminella miljön. När lokaltidningarna skrev att ”Elever sålde droger och knarkade” på högstadiet Stureskolan i Boden informerade skolans rektor om att detta ”händer på alla skolor” i dagens Sverige.

I takt med att knarket, utanförskapet och våldet ökar på skolorna i Sverige känner allt fler unga att de har medias och makthavarnas stöd i sitt droganvändande. Skolorna har inte heller rätt att stoppa centerpartister och liberaler från att besöka skolorna och påverka barnen med sin drogliberala agenda.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-06-15 06:00