AVSLÖJANDE. Han demonstrerade med ett vänsterextremistiskt nätverk, som använder sig av våld, hot och skadegörelse i sin ljusskygga kamp mot oliktänkande. Barry Floyd Cogburn är därtill lärare på en skola i Luleå. Det bör såväl föräldrar som barn få kännedom om. 

Barry Floyd Cogburn (till vänster) under Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Boden på första maj. Foto: nordfront.se.

Föräldrarna till barnen i årskurs 8b på Bergskolan i Luleå, samt såklart även eleverna, förtjänar att få veta att klassens mentor är en våldsbejakande vänsterextremist. Barry Floyd Cogburn, 32 år, är ursprungligen från Houston, USA, men bor nu i Luleå. Han är gift och har barn med en svensk kvinna.

Under Nordiska motståndsrörelsens lagliga demonstration i Boden den 1 maj syns han på bild tillsammans med en öppet våldsbejakande, vänsterextremistisk grupp. En person ur denna grupp gick för övrigt under demonstrationens gång till attack mot demonstrationståget i ett lönlöst försök att stoppa det.

Barry Floyd Cogburn stoltserar öppet med sitt deltagande i en så kallad motdemonstration under första maj i Boden, där man flaggade med våldsbejakande symboler. Klicka för större bild.

”Kommunism är en fest”. På Facebook hyllar Barry Floyd Cogburn diktatorer som Vladimir Lenin, Josef Stalin och Mao Zedong som tillsammans har hundratals miljoner liv på sina samveten. Klicka för större bild.

Detta våldsbejakande terrornätverk på vänsterkanten har som signum att förfölja oliktänkande och offentliggöra dem, i hopp om att de ska bli utsatta för våld av människor som kan tänka sig att bryta mot lagen för att demonstrera sitt hat.  De har även uppmärksammats efter att ha kastat in stenar genom sverigedemokraten Ted Ekeroths bostadsfönster. Att kasta stenar genom fönster hos oliktänkande är för övrigt ett vanligt förfarande för dessa individer, liksom att vandalisera bilar. Våld, trakasserier och skadegörelse tillhör alltså de metoder som uppmuntras, vilket tydligt framgår både av deras handlingar, samt hur de uttrycker sig i skrift.

Profilbild på Facebook.

Förutom att magister Cogburns engagemang inom den vänsterextrema, våldsbejakande rörelsen torde sprida kalla kårar bland elever och föräldrar, inställer sig snabbt frågan om hur pass objektiv han klarar av att vara i sitt arbete. Under veckorna 9 -13 i år undervisade han till exempel i ämnet revolution. Detta rimmar lite illa med det faktum att han verkar hysa en nästintill sjuklig fascination för kommunistiska revolutioner. Arbetsbeskrivningen till eleverna pryds också mycket riktigt av en röd bild, innehållandes en knuten näve, höjd i luften.

Barry Floyd Cogburn använder politisk propaganda i undervisningen.

I övrigt verkar denna magister vara ganska förvirrad. Den 16 november 2012 skriver han exempelvis på sin twitter: ”Nu håller apartheidstaten Israel på att bomba hela Gaza till en liten grushög. Jag känner bara avsky, sorg och hat. Krossa sionismen !” Det verkar då rätt ologiskt av honom att motarbeta Nordiska motståndsrörelsen som faktiskt arbetar för att göra just det, men han har kanske ändrat sina politiska åsikter sedan dess? Han skriver också efter Motståndsrörelsens demonstration i Boden:”Kalla kårar när jag såg hur många ’vanliga’ icke tillresta som gick i tåget. Unga män. Pensionärer. Svenssons. Din granne. Snälla farsan från dagis. Kassörskan på ICA. Det är fruktansvärt oroande.”

Våldsromantiserande budskap som Floyd Cogburn har delat på sociala medier.

Det som är verkligt oroande är att en lärare på högstadiet äger en så pass låg förmåga till källkritik att han köpt mediabilden av Nordiska motståndsrörelsen rakt av.

Våldsbejakande, och okunnig vad gäller källkritikens ädla konst. Föräldrarna till barnen i klass 8b på Bergskolan i Luleå, samt eleverna själva har nu i vart fall fått en fördjupad bild av magister Barry Floyd Cogburn och hans värderingar. Vad de sedan väljer att göra av denna information är sedan såklart upp till var och en.

Kontaktuppgifter till Barry:
E-postadress: barry.cogburn@gmail.com
Tel: 076-827 60 31

Kontaktuppgifter till Bergskolan:
Rektor Lizette Råberg: 0920-45 30 00

Bergskolan
Blockvägen 1
972 52 LULEÅ


  • Publicerad:
    2018-06-11 11:15