AKTIVISM. Lördagen den 16 juni gick återigen Luleå Pride av stapeln, och naturligtvis skulle inte homolobbyn oemotsagd få sprida sina dekadenta budskap på Luleås gator.

Några medlemmar ur Näste 6 samlades därför vid vattnet i Norra hamn denna eftermiddag för att invänta pridetåget. När de första personerna syntes på håll vandrade motståndsmännen därefter raskt upp till gatan ovanför, där de vecklade ut en banderoll med budskapet ”Värna kärnfamiljen, krossa homolobbyn.”


Rätt snart kom en ordningsvakt med utomeuropeiskt ursprung fram till motståndsmännen och deklarerade att de skulle bli bortforslade om de störde ordningen. Strax därpå anlände även polisen, vars representant inte sa mer än att det inte var några problem, så länge det inte uppstod bråk.

Det brokiga tåget passerade sedan, innehållandes den vanliga, färgstarka skaran av mestadels unga tjejer. Utöver det  noterades även en mängd organisationer som passade på att plocka politiskt korrekta poäng och spegla sig i ”godhetsglansen.” Exempelvis Svenska kyrkan, Kommunal, Miljöpartiet de gröna, Rättvisepartiet socialisterna, Sverok. Något som dock avvek från den förväntade bilden var några ungdomar som gav motståndsmännen tummen upp när de passerade. En av dessa bar en t-shirt som säljs via Nordisk alternativhöger. Oklart vad dessa gjorde i tåget.

Efter detta förflyttade sig motståndsmännen till den centralt belägna Smedjegatan i Luleå för att möta upp tåget en andra gång. Det som då snabbt kunde konstateras var att en klick bestående bland annat av Rättvisepartiet socialisterna och ansikten kända från Boden mot rasism var mer intresserade av att trakassera Nordiska motståndsrörelsens representanter än att sprida det ”kärleksbudskap” som ju sades vara dagens tema.

Deras högljudda lockrop attraherade därtill en mängd rasfrämmande inslag som verkade trivas i den skräniga miljön. Här är det även värt att nämna att många människor, både bland Motståndsrörelsens medlemmar såväl som icke anslutna, har reagerat med avsky på ett skolboksexempel på dåligt omdöme. En viss Barry Floyd Cogburn, som nyligen offentliggjordes på Nordfront som våldsförhärligande lärare på ett högstadium i Luleå, hade, dagen till ära, tagit med sig sitt lilla barn.

Barnet bar pridefärgerna på ena kinden och klamrade sig fast runt sin pappas hals, medan det hetsades högljutt runtomkring. En situation som ett barn i den åldern mycket svårligen skulle kunna uppfatta som något annat än väldigt skrämmande. Att Cogburn även försökte provocera motståndsmännen till fysiskt handgemäng, medan han bar sitt barn på ryggen, berättar en hel del om den personens karaktär.

Barry Floyd Cogburn.

Aktionen avslutades efter några timmar och får anses som väldigt lyckad då den fyllde sitt syfte och drog uppmärksamheten till sig. En hel del människor fick alltså, både på plats eller via olika media, ta del av banderollens budskap om värnandet av kärnfamiljen. Bilden av de disciplinerade motståndsmännen stod också i stark kontrast mot den andra sidans omdömeslösa beteende. Bara det sände ett budskap, egentligen starkt nog i sig självt.


  • Publicerad:
    2018-06-20 12:00