INRIKES. En afghansk asylsökare som i Tyskland anklagats för att ha utnyttjat en fyraårig flicka sexuellt har nu tagit sin tillflykt till Malmö.

Ett afghanskt ”flyktingbarn” som i Sverige har registrerat sig under namnet Ahmed M anklagas för sexuellt utnyttjande av en fyraåring i sitt tidigare värdland Tyskland.

Ahmed uppgav sig vara 12 år gammal när han kom till Tyskland år 2016. Efter de misstänkta övergreppen sa dock myndighetspersoner att de tvivlade på hans påstådda ålder, detta på grund av hans längd samt begynnande mustasch.

Övergreppen i fråga ska ha ägt rum i juli förra året hemma hos den katolska värdfamilj som Ahmed bodde hos i Berlin tillsammans med flera andra ”minderåriga” afghaner. Rasfrämlingen lämnades ensam med familjens fyraåriga dotter, varpå han ska ha ”lekt doktor” med flickan. Efter att flickan berättat om leken för sin mamma dagen därpå togs hon till barn- och ungdomskliniken i Buch, där en specialistläkare fattade misstankar om att flickan blivit sexuellt utnyttjad.

Flickan indikerade att detta inte var första gången som afghanen hade förgripit sig på henne. Även de andra inneboende ”flyktingbarnen” uppgav sig ha sett Ahmed utnyttja flickan vid andra tillfällen.

Eftersom Ahmed nekade till anklagelserna lades dock fallet ned. I december fick han förnyat uppehållstillstånd i Tyskland och strax därefter ska han alltså ha ”flytt” vidare till Malmö. Den tyska värdfamiljen har bett svenska myndigheter att utreda Ahmeds bakgrund men har föga förvånande inte fått något svar från de svenska myndigheterna.

Källa:
Afghan asylum seeker flees to Sweden with new ID after being accused of sexually abusing girl, four, in Germany


  • Publicerad:
    2018-01-22 12:20