Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Folkutbytesaktivisten Elin Ersson döms för flygplansaktion

Av Redaktionen, 2019-02-18
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Folkutbytesaktivisten Elin Ersson, som hindrade utvisningen av en afghansk rasfrämling genom att vägra sätta sig när ett plan skulle lyfta, har nu dömts för brott mot luftfartslagen.

Det var den 24 juli 2018 som socionomstudenten Elin Ersson (970412-9429) hindrade utvisningen av en afghansk rasfrämling genom att vägra sätta sig ner i planet när det skulle starta. Ersson gick omkring i planet, livestreamade och pratade om hur inhumant det var med denna utvisning.

Först när utvisningen hade ställts in och kaptenen beordrat rasfrämlingen och den gråtande Ersson att lämna planet kunde flygplanet lyfta från Landvetters flygplats utanför Göteborg flera timmar försenat.

Göteborgs tingsrätt kommenterar den fällande domen i ett pressmeddelande:

”Att som passagerare inte rätta sig efter vad befälhavaren på ett flygplan bestämmer om ordningen ombord är straffbelagt. Tingsrätten anser att det är bevisat att befälhavaren bestämt att passagerarna vid tiden för avgång skulle sitta på sina platser, och att kvinnan förstått att så var fallet.”

Åklagaren hade yrkat på ett kortare fängelsestraff, men Ersson döms endast till dagsböter på totalt 3 000 kronor.

Efter den olagliga aktionen på flygplanet, som Elin Ersson livesände på Facebook, fick hon mycket beröm från politiskt korrekt håll, bland annat av Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg. 

Via alternativa medier avslöjades det dock snabbt att rasfrämlingen som Ersson försvarade var dömd för att ha misshandlat både sin fru och sina barn, bland annat genom att ha ”piskat” dem med en lång laddningssladd.

Rasfrämlingen utvisades ändå en månad senare, till en extra kostnad på ungefär 240 000 kronor för skattebetalarna.

Källa:
Kvinna som stoppade utvisning döms till böter


  • Publicerad:
    2019-02-18 12:15