INRIKES. Generalsekreteraren i Sveriges advokatsamfund ger Elin Ersson sitt stöd att sätta käppar i hjulet för rättsväsendet när det passar etablissemanget.

I ett tweet länkar Generalsekreteraren i Sveriges advokatsamfund, Anne Ramberg, via CEELI-institutet till en artikel publicerad av brittiska The Guardian. Artikeln beskriver den nu omtalade Elin Ersson som Nordfront tidigare rapporterade om, och som genom gråt och självsvåldigt beteende hindrade de svenska myndigheterna att verkställa utvisningen av en 52-årig afghan till Afghanistan, i The Guardian omvandlad till ”en ung man”. Artikeln belyser Elins civila olydnad.

CEELI-institutets tweet om artikeln är en hyllning till Ersson.

”Allt som krävs är en enda person för att göra skillnad. Bra gjort av denna unga dam som står upp för vad hon tror på”, twittrar CEELI-institutet, vars arbete påstås gå ut på att utveckla lagar och juridisk styrning i olika länder för att se till att regeringar skyddar grundläggande rättigheter och personliga friheter, skapa transparenta, okorrumperade regeringar som kan utkrävas juridiskt ansvar.

Anne Ramberg härmar institutets tweet genom att i samma hyllning till Erssons beteende skriva: ”Fler borde stå upp för det de tror på.”

Ramberg möts av både sympatiserande och antipatiska kommentarer, varav de flesta går ut på att hon uppmanar till att störa rättsapparaten när det passar den egna politiken, och i detta fall Rambergs egen.

”Liknande uttalanden från en person i din ställning borde vara skäl för uteslutning. Att förespråka att folk bryter mot lagen bara för att man håller med dem i sak är inte i linje med att arbeta för en stark rättsstat.”  

”Ja, asylindustrin är en mycket god affär för dem du representerar. ”

”Vilka andra lagar ska man bryta mot tycker du?”

CEELI-institutet som leds av juden Christopher Lehmann består av en rad högt uppsatta jurister. Många av dem har uppdrag även i andra institut och lobbygrupper, bland annat Exodus-institutet, en judisk lobbyorganisation ledd av Michael J Abramovitz som arbetar för judiskt demokratiska förändringar genom forskning, stöd, och i direkta handlingar.

Anne Rambergs kopplingar till sådana judiska lobbyorganisationer ger en fingervisning om hur hennes samhällsundergrävande verksamhet ser ut, och även om situationen med Sveriges tilltagande rättsosäkerhet.

Källa:
Twitter


  • Publicerad:
    2018-07-27 15:25