NORGE. Den norska integrationskommittén presenterade under en presskonferens under torsdagen ett förslag om att burka och niqab bör förbjudas för offentligt anställda och i skolor.

Burka, ett säkert klädesplagg för att undvika "missförstånd".

Det var under en presskonferens som hölls under torsdagen som den norska integrationskommittén presenterade nya lagförslag. Ett av lagförslagen som presenterades var att det bör bli förbjudet för offentligt anställda att bära burka och så kallad niqab. Om lagen går igenom kan den komma att gälla även på skolor i Norge.

— För att få till stånd en bättre integration måste vi se ett ökat deltagande i det offentliga. Då kan man inte täcka ansikte, sa riksdagsledamoten Jette F. Christensen från Arbeiderpartiet under presskonferensen.

Kommittén anser att plaggen hämmar kommunikation och interaktion och de därmed bör förbjudas. I förslaget framgår det även att barn inte ska kunna frånvara simlektioner och sexualundervisning på religiösa grunder. Man vill även att barn som bor på asylboenden ska ha rätt att gå i förskola och att finansiering till moskéer från utlandet ska regleras hårdare.

Källa:
Norge kan bli nästa land som förbjuder slöjan


  • Publicerad:
    2016-08-12 09:55