INRIKES. Expo har attackerat sverigedemokraten Jimmy Lenander efter att denne använt sig av ”retorik hämtad från vit makt-miljön”. Han vägrar dock att pudla och går i stället till motangrepp.

Jimmy Lenander, som sitter i Vellinge kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna, har på Twitter jämfört massinvandringen till Sverige med folkmord. Föga förvånande skrev därefter den svenskfientliga underrättelsetjänsten Expo en aggressiv artikel riktad mot sverigedemokraten som de menar använder ”retorik hämtad från vit makt-miljön”.

Förutom att vara emot det pågående folkutbytet av svenskar poängterade Expo att Lenander tidigare varit engagerade i den nationella rörelsen, både inom det nu nedlagda Nationaldemokraterna och Svenska motståndsrörelsens förra ungdomsorganisation Nationell Ungdom.

I nio Twitter-inlägg har Lenander nu givit svar på tal. Han menar att hans tidigare engagemang är känt inom SD och att han inte tar avstånd från sin historia. Han väljer också att uppmana människor att ta avstånd från Expo, som han menar är ”en vänsterextrem terrororganisation som använder kriminella metoder för att tysta oliktänkande”.


  • Publicerad:
    2018-12-20 20:30