TERRORISM. En arabisk man greps i den belgiska staden Antwerpen efter att ha försökt köra en bil in på en shoppinggata. Händelsen inträffade dagen efter terrorangreppet i London där en man mejade ner och dödade fotgängare med en bil och knivhögg en polisman.

Enligt den första informationen försökte mannen att köra en bil, i full fart, rätt i en folkmängd på en shoppinggata i Antwerpen i Belgien. Personen stoppades och greps av polisen och efteråt hittades vapen i bilen enligt belgiska Gazet van Antwerpen.

Gazet van Antwerpen skriver att mannen jagades av polisen innan gripandet. Händelsen inträffade runt klockan 11:00 under torsdagen. Enligt Gazet van Antwerpen är den gripne mannen en radikal muslim.

Händelsen i Antwerpen, som ligger på kusten i norra Belgien, skedde en dag efter att en bil kördes in i hög hastighet längs Londons Westminister Bridge, något som resulterade i att fyra personer dog, inklusive gärningsmannen, och 40 personer skadades. Gärningsmannen avled efter att polisen avlossat skott mot honom strax efter att han högg ihjäl en polisman.

Händelsen inträffade på ettårsdagen efter de bombdåd i Bryssel som tog 32 personers liv.

Källa:
Attempted London-style attack in Belgium


  • Publicerad:
    2017-03-25 10:10