SOCIALDEMOKRATI. Socialdemokratiska facktidningen Arbetet fortsätter att tala om Dollarstore i en absurd propagandartikel.

Inför 1 maj-demonstrationen i Boden kom Dollarstore med ett patetiskt utspel där man tillsammans med den socialademokratiska blaskan NSD och LO försökt förhindra Motståndsrörelsen att samlas på Dollarstores parkering. Personalen fick överfallslarm och Maria Andersson Nordström, det regionala skyddsombudet, flaggade för att stänga hela butiken. Hon överklagade också polistillståndet i ett försök att stoppa Nordiska motståndsrörelsens demonstration.

När dagen kom var det naturligtvis ingen personal som råkade illa ut på något sätt, men det har inte stoppat propagandan från att fortgå. En av dem som varit drivande i hetskampanjen, Sandra Lund, från LO-tidningen Arbetet återkommer nu, flera veckor senare, med ett snyftreportage om butikschefen Hamude Mustafa som jobbade i butiken den dagen.

Mustafa medger i reportaget att ingenting faktiskt hände, men säger sig ändå ha blivit ”chockad”. Sedan blev han irriterad och arg eftersom Sverige är hans land.

— Nu är det skönt, tillbaka till normalläge. Nu är vi i Sverige igen, säger han till Arbetet.

Trots att Mustafa enligt egen utsago kommer från det krigshärjade Aleppo i Syrien blev han ändå rädd och chockad när han såg svenskarna under Nordiska motståndsörrelsens demonstration på 1 maj. Han ska dock ha fått styrkekramar och människor som bad för honom.

– Första maj kändes inte tryggt. Men nu är allt som vanligt igen. Det som hände var inte kul men samtidigt verkar vi inte bara vara en handelsbutik, folk tycker om oss. Några vill kramas, andra sa att de var hemma och bad för oss, andra vara bara där och stod med oss.

Källa:
”Jag ska inte behöva vara rädd att gå till jobbet”


  • Publicerad:
    2018-05-18 17:20