FÖRTROENDEKRIS. Under gårdagen uppmärksammade TV4-profilen Marcus Oscarsson i ett inlägg på Facebook att Pressens Opinionsnämnd fällt Aftonbladet för drevet mot Benny Fredriksson, före detta chef för Stockholms stadsteater. I kommentarsfältet visas följarnas låga förtroende för media.

Under tisdagskvällen publicerade Marcus Oscarsson, mest känd som TV4:s politiska expert, ett Facebookinlägg där han tar upp att Aftonbladet blivit fällda av Pressens Opinionsnämnd.

I inlägget sammanfattar Oscarsson vad som hänt i efterspelet till Aftonbladets drev mot den före detta chefen för Stockholms stadsteater, Benny Fredriksson. Fredriksson valde att säga upp sig från Stockholms stadsteater och begick tre månader därefter självmord. Drevet ska, enligt hans änka Anne Sofie von Otter, ha varit en bidragande orsak till detta.

Oscarsson brukar i kommentarerna till sina inlägg på Facebook lägga ut en så kallad ”gilla-omröstning” där följarna, med hjälp av Facebooks gilla-funktion, får rösta på det alternativ som bäst stämmer överens med deras uppfattning. Omröstningen gäller i detta fall förtroendet för svensk medströmsmedia och den innefattar tre svarsalternativ, nämligen ”högt”, ”lågt” och ”mittemellan”.

I skrivande stund ligger alternativet ”högt” på sista plats med 52 gillamarkeringar, varav 40 är ”skrattgubbar”, något efter ”mittemellan” på 92 gillamarkeringar. Det alternativ som leder överlägset är, som väntat, alternativet ”lågt” med hela 5 900 gillamarkeringar.

När man under onsdagskvällen försöker gilla något av svarsalternativen går inte detta och man får istället upp ett meddelande som lyder: ”Det har uppstått ett tillfälligt problem med det här inlägget. Försök igen om en stund.”

Källa:
Facebook


  • Publicerad:
    2019-03-13 21:35