LÖGNPRESSEN. I ett hetsreportage där sverigedemokratiska lokalpolitiker hängs ut använder den ökände Expressenjournalisten David Baas ordet ”nazist” nästan 60 gånger.

David Baas är känd för sina folkfientliga så kallade artiklar som han skapar åt den judiska kvällstidningen Expressen.

Den judiskägda tidningen Expressen publicerade under tisdagen ett hetsreportage där den folkfientliga så kallade journalisten David Baas reser runt och trakasserar lokala valkandidater för Sverigedemokraterna i deras respektive hem. Tanken var att hänga ut politikerna för deras tidigare nationalsocialistiska engagemang under 1990- och 2000-talet.

Den ökände Bonnier-propagandisten, som för två år sedan drev en före detta sverigedemokrat till självmord, försöker i reportaget att förnedra lokalpolitikerna genom att pressa dem att ta avstånd från tidigare politiskt engagemang, samtidigt som han hänger ut dem som ”nazister”. Allt i hopp om att få dem uteslutna ur Sverigedemokraterna.

I ett misstänkt försök att slå rekord i användandet av ordet ”nazist” skriver Baas skällsordet hela 36 gånger i artikeltexten på 1 336 ord. Sammanlagt använda ordet 46 gånger i artikeln – om man räknar med bildtexter och ingress. Ordet dyker dessutom upp ytterligare 13 gånger i ett filmklipp på cirka 3 minuter, som också är en del av hetskampanjen.

Se filmen från hetsreportaget:

Enligt Expressen skrevs artikeln i samarbete med den folkfientliga underrättelsetjänsten Expo, som har ett gigantiskt register över regim- och judekritiska svenska medborgare. Expo skriver också efter publiceringen att flertalet av de uthängda politikerna tvingats avgå.

— Det var någon enstaka kvar som jag tror hamnar hos medlemsutskottet nu. Jag är inte insatt i detalj, men jag vet åtminstone att det hanteras, bedyrar SD:s partiledare Jimmie Åkesson för Expo.

Källor:
Ex-nazisterna som kandiderar för SD
SD-kandidater med nazistbakgrund avgår


  • Publicerad:
    2018-08-30 08:30