LÖGNPRESSEN. ”Åsiktsregistrering är alltså något Expressen förordar? Säg åt er pajasjournalist David Baas att tagga ner lite”, lyder en av kommentarerna efter nytt lågvattenmärke från Expressen, som hetsar mot Nordfronts Tobias Lindberg.

Tobias Lindberg på Expressens löpsedel.

Under söndagskvällen publicerade Bonniertidningen Expressens åsiktsjournalist David Baas en artikel i samarbete med Dagens Arbete där man hetsar mot personer med ”fel åsikter” som arbetat i säkerhetsbranschen.

Huvudfokus i artikeln får journalisten och Radio Nordfront-profilen Tobias Lindberg, som hängs ut med namn och bild för att han är ”nazist” och ”propagandist” och tidigare arbetade på Securitas – bland annat under tiden då han fortfarande var medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.

Sammanlagt har Baas lyckats identifiera 170 ”nazister och våldsdyrkare” som jobbar eller har jobbat i säkerhetsbranschen. Trots detta har han inte lyckats gräva fram en enda incident där någon av dessa misskött sitt jobb, även om han ringer flera arbetsgivare med hotfulla frågor om deras anställda.

I förgrunden: David Baas. I bakgrunden: Bonnierfamiljens överhuvud, juden Carl-Johan Bonnier.

Till Nordfront berättar Tobias Lindberg:

— Hade det varit så att jag hade misskött mitt jobb på något sätt så kanske Expressen haft fog för en uthängning, men det har jag inte. Detta handlar enbart om åsiktsförföljelse.

— Under flera år under tiden jag var anställd så var jag dessutom medlem i det revolutionära kommunistiska partiet Rättvisepartiet Socialisterna – vilket både chefer och kollegor visste om – men det verkar inte tidningar som Expressen tycka är ett problem, fortsätter han.

Tobias Lindberg betonar att han aldrig någonsin misskött sitt arbete eller blandat in sina politiska åsikter i sina arbetsuppgifter – vare sig i sitt förflutna som rättvisepartist eller som nationell.

— I arbetet gör man det man ska göra, ens privata åsikter har inget med arbetet att göra, säger han.

Twitter är domen mot Expressen och Baas inte nådig. Nedan citeras några av kommentarerna:

”Det spelar ingen roll vilken åsikt man har. Bara man gör sitt jobb rätt.”

”Ska arbetsgivare sparka alla som vänstern kallar rasister, nazister och fascister så blir det inte många skattebetalare kvar.”

”Missköte han sitt jobb?? Skyll för helvete på person o åsikt!”

”Vad är det mer NMR:are inte skall få göra? Handla i mataffären? Hyra lägenhet? Ha ett bankkonto? Föröka sig? Uppfostra sina egna barn? Använda allmänna toaletter? Gå på krogen? Köpa kostymer på Dressman? Ta jaktlicens? Köra bil? Shoppa på IKEA?”

”När IS terrorister får gå fria och göra vad fan dom vill i landet dom föraktar så ska man fan skita i en NMR:are oxå! Men media är som media är här. Ynkryggar”

”Han har alltså inte varit anställd på Securitas på över 11 år. På den tiden var han dessutom med i Rättvisepartiet Socialisterna. NMR gick han med i för 2-3 år sen. Hur är detta ens en nyhet? Vad är nästa steg? Ringa runt till företagen han sommarjobbade på under Gymnasiet?”

”Åsiktsregistrering är alltså något Expressen förordar? Säg åt er pajasjournalist David Baas att tagga ner lite med sitt högerhatande nu. Han är pinsamt dålig. Vad gäller Lindberg är hans privat åsikter ointressanta så länge de inte på minsta vis påverkar hans yrkesutövning.”

”Kommer inte att vara så trevligt att vara en PK-journalist sedan när det uppretade och förtryckta folket slår tillbaka med full kraft…”

På måndagsmorgonen har Expressens Twitterinlägg om artikeln med Lindberg endast fått 7 gilla-markeringar och 10 retweets.

När David Baas nyligen konfronterades av Nordfront om sina egna arbetsmetoder och hur det judiska ägandet av Expressen kan påverka hans arbete åt tidningen hade han själv svårt att svara på frågorna.

— Jag förstår inte frågeställningen, svarade Baas på de flesta av Nordfronts frågor.

Källa:
Nazister och våldsdyrkare jobbar för vaktbolagen
Expressen Twitter


  • Publicerad:
    2019-03-18 07:00