LÖGNPRESSEN När Expressens David Baas får frågor av Exakt24 om hans kontroversiella samarbeten med AFA och Researchgruppen får han plötsligt väldigt svårt att försvara sig. ”Jag tycker ingenting”, svarar han på de flesta av de svårare frågorna.

Expressens David Baas har gjort sig en karriär på Expressen genom att samarbeta med AFA-kopplade Researchgruppen och den privata underrättelsetjänsten Expo. I hans många så kallade reportage använder han information som våldsvänstern förser honom i konfrontationer av oliktänkande där han avkräver dem ”förklaringar” i syfte att skandalisera deras personer.

Det är känt sedan innan att Baas själv har oerhört svårt att överhuvudtaget svara på frågor kring sin egen verksamhet eller försvara sina metoder. I en ny intervju som publicerats på Youtube ställer en reporter från Exakt24 frågor om Baas samarbeten med AFA-kopplade ”Researchgruppen”.

— Om uppgifterna är sanna och relevanta är de sanna och relevanta, svarar Baas bland annat och bagatelisrerar därmed de kriminella arbetsmetoder som ligger bakom de uppgifter som han använder sig av i sin ”journalistik”.

När han får frågan om vad han tycker om AFA, Researchgruppen eller AFA-grundaren Mathias Wåg, som han samarbetat med flera gånger, svarar han konsekvent ”jag tycker ingenting”. Detta trots att en majoritet av de frågor han själv ställer till människor rör mer eller mindre långsökta kopplingar till olika personer och organisationer.

Inte ens när Baas får frågan vad han tycker om Nordiska motståndsrörelsen uttrycker han något annat än just att han inte tycker någonting.

2019 försökte även Nordfront att genomföra en intervju med David Baas. Denna gång ville Nordfront ställa frågor till Baas om hur det är att jobba för familjen Bonnier, en judisk arbetsgivare, och i vilken grad ägarskapet påverkar det redaktionella innehållet i Expressen. I det fallet valde David Baas istället att använda fraserna ”jag förstår inte frågan” och ”jag känner mig väldigt främmande inför dina ord” som standardsvar.