SATIR. Borde Daniel Poohl, antirasistisk riddare och åsiktsregistreringarnas frihetskämpe åka till Finspång? Nordfront har fem anledningar till varför.

Daniel Poohl, VD vid stiftelsen Expo, ondgjorde sig i slutet av juni över den nya högerhumorn och då främst den alltmer folkkära orten Finspång. Via sitt propagandaorgan Expo ger Poohl fullt utlopp för sina våta fantasier i en analys han kallar ”Så sprids nazisternas mordfantasier”. Poohl menar att de allt vanligare referenserna till Finspång och alla memer och skämt om de framtida rättegångarna där ska tas på fullt allvar.

Daniel Poohl.

Att vi och Nordisk alternativhöger tillsammans skämtar om lyktstolpar och rättmätiga straff för folkförräderi är enligt Poohl inte något man ska se som det minsta underhållande. Han kallar detta för ”skämttricket” och varnar oss att man inte ska låta sig luras, för även om det verkar som humor så är det något mer. Det är inte bara ett skämt, det är ”bokstavligt talat blodigt allvar.”

Han jobbar annars på som vanligt med sin analys och visar prov på Expo och extremvänsterns kanske mest kända sida genom att namnge människor som skojat om detta och, i motsats till honom, sett humorn i det hela.

Expo arbetar efter sitt vanliga manér och alla ska minsann veta att om man går det minsta utanför den allt trängre åsiktskorridoren och tycker att oskyldig humor från invandringskritiskt håll kan vara rolig så är Poohl där med sin åsiktsregistrerande propagandamaskin Expo och håller koll och rapporterar allt och alla på bästa antirasistiska vis.

Vi på Nordfront ser givetvis mycket humor i detta och varför inte leka med tanken på varför Daniel Poohl själv skulle behöva åka, frivilligt eller inte, till Finspång? Så Nordfront listar här fem skäl till att Daniel Poohl ska till Finspång.

5. Expo har Nordens största samling av rasistiskt material. Enligt Expo själva har de ett enormt arkiv med högerextremt material från tiden efter andra världskriget fram till idag. Detta arkiv innefattar tiotusentals dokument, både digitala och tryckta. Man kan tycka att det borde vara brottsligt att inneha en sådan hemsk samling av hat, ondska och mordiska planer och dessutom raljera över detta innehav?

I dagens samhälle beslagtas allt från brev och anteckningsböcker till datorer och telefoner i jakt på olaglig information. I det fria Norden kan givetvis Daniel Poohl och alla på Expo att prövas i domstolarna i Finspång för samma brott.

4. Samröre med en främmande makt. Enligt läckta dokument från Wikileaks sponsrade George Soros och hans Open Society Foundations Expo med 25 000 $ i arbetet med deras projekt Tillsammanskapet. Denna fejkade ”gräsrotsrörelse” fick även pengar från LO för att utbilda aktivister i att förstöra och förhindra att Sverigedemokraterna skulle få makt i Eurpoapaparlementsvalet 2014 och senare även i riksdagsvalet.

Expo arbetade alltså aktivt tillsammans med LO och en utländsk makt för att på ett väldigt odemokratiskt sätt åka runt och ”vända SD ryggen” och störa på andra sätt. I Finspång kan Daniel Poohl förmås att tala ut om sitt odemokratiska samröre med utländska valsabotörer.

3. Maffialiknande metoder. Daniel Poohl pratar ofta om hur högerextremister använder hat och hot som påtryckningsmetod. Alla från Sverigedemokraterna till Nordiska motståndsrörelsen försöker enligt Poohl mer eller mindre jämt att skrämma folk till tystnad. Alla verkar älska att hota och hata varandra och detta ska givetvis stoppas och absolut inte tolereras.

Stiftelsen Expo utmanar intolerans och rasism genom granskning, utbildning och förebyggande arbete. 

Denna utmaning mot intoleransen tar sig oftast uttryck genom kartläggningar, uthängningar och andra metoder. En av dessa andra metoder innebär att kontakta annonsörer på olika sidor som Expo valt att benämna som ”hatsajter” och med diverse påtryckningar få dessa att avbryta sina samarbeten . Denna maffiametod har Expo med Daniel Poohl i spetsen använt sig av åtskilliga gånger.

Börjar vi sen titta lite närmare så hittar vi snabbt trådar till terrorstämplade AFA, Researchgruppen och Juridikfronten vilkas metoder och drivkraft i stort bygger på just intolerans, hat och hot. En biljett till Finspång kanske kan få Poohl att inse att som man bäddar får man ligga?

Fin hatsajt ni har här. Vore synd om nåt skulle ”hända” med den…

2. #metoo. När självaste metoo-kampanjen brann för fullt kröp det fram att Daniel Poohls närmaste medarbetare, Alex Bengtsson, kanske tagit sig lite väl stora friheter på Expos kontor med alla antirasistiska kvinnor.

Poohl har sagt i ett uttalande att de på Expo var medvetna om att det fanns en ”jämställdhetsproblematik” men att han inte visste att den var så allvarlig. Han säger vidare att allt kom som en chock och att de borde ha agerat tidigare.

Hur djupt involverad Poohl egentligen var i dessa sliskiga händelser kan utredas mer grundligt i Finspång.

Alex Bengtsson, Expos egna #metoo-kändis.

1. Finspångs golfklubb. Vid Viberga gård finns en trevlig golfklubb med en mysig stugby. Dit kunde Daniel Poohl kanske bege sig och vila upp sig från all kartläggning, uthängning och antirasistisk ”kamp”.

Här finns även en restaurang som serverar både husmanskost och à la carte. Om Poohl känner sig extra mångkulturell finns även kinamat på menyn.

Nu vet vi på Nordfront inte vad Daniel Poohl har för handikapp egentligen, men golfhandikappet är förhoppningsvis något han kan ändra genom träning på Finspångs golfklubb.


  • Publicerad:
    2018-07-10 12:00