ÖSTERRIKE. Frihetspartiet i Österrike anklagas för att driva en förtalskampanj mot invandrare efter att de räknat ut och spridit uppgiften att invandrare på bidrag kan tjäna mer pengar än en familj där mannen arbetar heltid och kvinnan deltid.

Det österrikiska Frihetspartiet (FPÖ) kritiseras av den antirasistiska gruppen SOS medmänniska som menar att FPÖ förtalar invandrare. Detta efter att FPÖ lanserat ett nytt flygblad som jämför vad en invandrarfamilj med tre barn där föräldrarna är arbetslösa får i bidrag med vad en trebarnsfamilj där mannen arbetar heltid och kvinnan deltid tjänar.

FPÖ menar att invandrarfamiljen får 2 640 euro i bidrag, vilket är mer än de 2 570 euro som den andra familjen tjänar.

SOS medmänniska hävdar att den arbetande familjen egentligen tjänar 200 euro mer och därmed tjänar mer pengar än den bidragstagande invandrarfamiljen, men FPÖ står fast vid att deras uträkning är korrekt.

FPÖ har också fått kritik för att de ”agiterar mot flyktingar” och istället borde ”koncentrera sig på seriös politik”. Partiet menar dock att de kritiserar systemet och inte invandrarna.

— Inom många områden har asylsökare det bättre än österrikiska medborgare och vi anser att påpeka detta är en rättighet vi har. Det måste vara en skillnad mellan människor som har betalat sin skatt här och de som söker asyl, säger Mario Kunasek (FPÖ).

Källa:
FPÖ accused of ’smear campaign’ in Styria


  • Publicerad:
    2015-03-20 20:20