Den 2 februari röstade Frankrikes nationalförsamling för att legalisera homoäktenskap. I och med detta så är nu snart äktenskap mellan personer av samma kön tillåtet i Frankrike. Detta beslut innebär även att de homosexuella paren kommer att få laglig rätt att adoptera barn.

homoadoption_196011407

Det enda som återstår innan legaliseringen av homoäktenskap och homopars rätt att adoptera barn blir en verklighet, är att även senaten ska godkänna förslagen. Detta tros dock inte bli något problem då president Francois Hollande är väldigt positivt inställd till förslagen.

Inför omröstningen har det hållits mängder med demonstrationer mot homoäktenskap och homosexuellas adoptionsrätt i Frankrike med anledning av det lagförslag som ledde fram till beslutet. I januari i år hölls en demonstration mot homoäktenskap och homosexuellas adoptionsrätt i Paris med mer än 800 000 deltagare. Se film från demonstrationen nedan:

Undersökningar som genomförts i Frankrike har visat på ett folkligt motstånd mot att homosexuella ska tillåtas adoptera barn.

Källa:
France a step closer to legalizing gay marriage


  • Publicerad:
    2013-02-04 19:00