FRANKRIKE. Generaler i Frankrike varnade för inbördeskrig. Nu blir de hotade av sin egen regering.

Den franska regeringen vänder sig nu emot sin egen militär efter det omtalade öppna brevet som varnade Frankrikes president Emmanuell Macron för ett annalkande inbördeskrig. Brevet, som ett tusental militärer och ett 20-tal pensionerade generaler skrivit under, varnade att om inte politikerna tar tag i problemet med islamister och ”förortshorderna” som hatar Frankrike skulle militären tvingas göra det. I brevet anklagades också så kallade antirasister för att egentligen önska se ett blodigt raskrig i Frankrike.

Militärerna framförde sin varning på 60-årsdagen av den misslyckade militära statskuppen mot den dåvarande presidenten Charles de Gaulle. Försvarsministern Florence Parly har kallat brevet ”oacceptabelt” och beordrade försvarsmakten att vidta disciplinära åtgärder mot undertecknarna, skriver Daily Mail.

Enligt RT kommer åtminstone 18 personer som undertecknat brevet och nu har blivit identifierade att ställas inför krigsrätt där general Francois Lecointre hotfullt säger att alla ska dömas till disciplinära straff. Lecointre säger också att han anser att ju högre rang undertecknaren har, desto hårdare straff bör den få för att ha brutit mot arméns regler om att vara politiskt neutral.

Vidare säger Lecointre att planen är att de generaler som undertecknat och i viss mån redan är pensionerade kommer bli fullt ut pensionerade på order av presidenten.

En som istället hyllat militärerna som undertecknade brevet är ledaren för partiet Nationell Samling, Marine Le Pen ”Jag bjuder in er att delta i den kommande striden, som är slaget om Frankrike”, ska Le Pen ha skrivit i ett öppet svar till brevet.


  • Publicerad:
    2021-04-30 13:00