UTRIKES. Frankrikes inrikesminister har inlett en process för att tvångsupplösa Generation Identitaire.

Den franske inrikesministern Gerald Darmanin har meddelat att processen för att tvångsupplösa den identitära gruppen Generation Identitaire har inletts. Detta sker efter att det franska etablissemanget upprörts av en aktion gruppen genomförde vid landets gränser, i syfte att rikta uppmärksamhet mot invandringen till landet.

Aktionen bestod av ett 30-tal aktivister som begav sig till gränsen mot Spanien för att hindra migranter att korsa gränsen. Regionala politiker rasade mot aktionen och menade att gruppen ”strider mot republikens värderingar”.

Prefekten i distriktet Haute-Garonne Etienne Guyot var dock mer måttfull och menade att aktionen var symbolisk och inte skapade någon ordningsstörning, men att säkerhetspersonal fick avstyras dit och därmed inte kunde bevaka gränsen som man tänkt.

Carole Delga, regionpresident för Occitanie, menade dock att aktionen var ”illegal” och syftade till att sprida så kallat ”hat”. Hon meddelade att hon beordrat regionens prefekt att stoppa aktiviteten och efterlyste ett förbud av rörelsen.

Förbudsprocessen inleddes i fredags och ska kunna vara färdig på inte mindre än två veckor. Enligt inrikesministern har gruppen 10 dagar på sig att inkomma med ett svar.

”Kommer kämpa till slutet”
På sin webbsida skriver organisationen följande om förbudsprocessen:

I fredags, den 12 februari, meddelade polisen officiellt ordföranden för Generation Identitaire att regeringen har för avsikt att upplösa vår organisation.

Detta skandalösa tillkännagivande vilar inte på någon seriös fakta. Vi anklagades initialt för att driva en ”privat milis”. Inrikesministern kritiserar vår aktion ”Försvara Europa” i alperna, trots att vi blivit frikända, liksom aktionen i pyrenéerna som inte störde ordningen enligt regionprefekten.

Gerald Darmanin anklagar oss också för att ”uppvigla till hat”, ett vagt koncept som bara används för att kriminalisera oppositionen mot migrantinvasionen. Det är också något vi aldrig fällts för.

Vi kommer givetvis använda alla legala medel för att underkänna detta orättvisa beslut som kränker våra grundläggande rättigheter.

Ni kan räkna med oss. Vi kommer inte ge oss och vi kommer kämpa till slutet.

Mer än någonsin behöver vi er.

Hjälp oss genom att skriva under vår namninsamling och sprid den så mycket nu kan!

När man tidigare gick ut med planerna om ett förbud kommenterade man på följande vis:

Tisdagen den 26 januari meddelade Gerald Darmanin att han skulle undersöka möjligheterna att förbjuda Generation Identitaire.

Detta efter aktionen i pyrenéerna där unga identitärer patrullerat gränsen för att hjälpa polisen säkra gränserna. En laglig aktion som vi inte blivit åtalade för.

Vad handlar det om?

Den 5 januari stängde myndigheterna gränsen vid Col du Portillon, på grund av risk för ”migration och terrorism”. Generation Identitaire ville undersöka detta och såg att det inte stämde. Tydligen tål inte inrikesministern att hans låtsade hårdhet avslöjas.

Medan Darmanin säger sig vilja förbjuda oss ska man minnas att bara 9 av 132 identifierade islamistmoskéer har stängts av hans ministerium. Då Frankrike hotas av jihadism bör prioriteten vara att bekämpa islamism, inte de som vill bekämpa den.

Låt oss fördöma regeringens politiska skådespel som syftar till att förbjuda en laglig sammanslutning för att de ska kunna dölja sina misslyckanden på alla områden.

På webbsidan listas en lång rad politiker och opinionsbildare som tagit ställning mot ett förbud, bland andra Marine Le Pen och andra politiker från Nationell samling som företräder franska väljare i Europaparlamentet och på lokal och regional nivå som exempelvis borgmästare. Även Florian Phillipot, partiledare för Patrioterna, listas tillsammans med en lång rad andra personer.

Även politiker som ännu inte tagit ställning uppmanas läsarna att kontakta. Bland dessa finns exempelvis Nicolas Dupont-Aignan som leder ett konservativt parti med fäste i Vendéen.


  • Publicerad:
    2021-02-14 22:35