FINLAND. Motståndsrörelsen i Finland har sedan en tid tillbaka anordnat gatupatruller som redan från start har varit en succé och som fått mycket god respons av vanliga finländare. Gatupatrullerna är en del av projektet Finska hjälpen. Detta har såklart fått stor uppmärksamhet i finsk media.

lahti_kp_ak-59491_431x

Motståndsrörelsens aktivister och stödmedlemmar när de patrullerade i Lahtis i början av november.

lahtis2

Patrulleringarna började när invandrarvåldet eskalerade mot finnar i oktober 2014. Invandrare ska då ha brutalt misshandlat tiotals finska barn och ungdomar och de ska ha varit beväpnade med baseballträn, knivar och gummikulor. Det var uppenbart att offren valdes för att de var vita. Efter våldsdåden ska gärningsmännen ha stoltserat med vad de gjort på sociala medier och tävlat med varandra, där de fick poäng för vem som snabbast lyckades oskadliggöra sitt offer. Det yngsta offret var ett finskt barn på bara tio år.

Både polis och media har systematiskt ljugit om dessa brott så att den ”heliga” bilden av mångkulturen inte ska skadas. Polisen i Helsingfors hävdade först under en lång tid att det inte fanns ett enda gatugäng av invandrare i staden och att Helsingfors ”fortfarande är en säker stad att röra sig i”. När polisen till slut var tvungna att erkänna att invandrarnas gatugäng existerar, påstod de att det beror på ”sociala problem” och ”ungdomarnas illamående”. Polisen ville hålla gängens etniska ursprung så dold som möjligt från den stora massan.

Många finnar började då att tala om att starta gatupatruller men Motståndsrörelsen var den enda organisationen som på riktigt agerade för att värna om finländares säkerhet i det mångkulturella kaoset. Först organiserades gatupatruller tre helger i rad i Helsingfors. Polisen beklagade sig då över patrulleringarna, trots att de själva lider av en stor resursbrist, och ganska snart efter att Motståndsrörelsen startade gatupatrullerna uttalade sig poliskommissarie Jari Taponen i Helsingfors till stortidningen Iltalehti (finska motsvarigheten till Aftonbladet) att medborgarnas organiserade patrullering var oväntad.

Enligt Taponen finns det kriminella personer bland de personer som patrullerar mot de så kallade ungdomsgängen. Han påstod också att den största faran inte var ”ungdomsgängen” utan snarare de normala människorna som patrullerade.

Den 18 november förra året försökte en grupp antifascister attackera Motståndsrörelsen i Helsingfors centrum. Dessa var beväpnade med järnrör och började först med att kasta glasflaskor mot nationalsocialisterna. Aktivisterna försvarade då sig och efter cirka en halv minut drog vänstern sig tillbaka. Polisen kom till platsen, några på häst, och använde tårgas mot aktivisterna. Vänsterextremisterna sprang från platsen innan polisen anlände och några av dessa ska ha släppt sina järnrör när de flydde från platsen. Ingen greps i samband med händelsen.

lahtis3

Antifascister börjar snart att kasta glasflaskor mot aktivisterna.

Hki19102014_5

Situationen eskalerade.

Efter konfrontationen började en nyhet att spridas i mainstream-media, skriven av Iltalehtis journalist, Aino Kangaspuro, om att ”nynazister slogs mitt i Helsingfors” och Aamulehti skrev att det var ”nynazisterna” som var beväpnade med järnrör, trots att det var vänsterextremisterna som var det och att det var dessa som inledde konfrontationen. Kangaspuro själv är en svuren anhängare till mångkulturen och har försvarat illegal invandring i sociala medier.

Som det tidigare framkom i artikeln så har Motståndsrörelsen fortsatt att patrullera på gatorna och det har visat sig att medborgarnas initiativ har varit ett mer effektivt sätt att värna om medborgarnas säkerhet än att lägga hoppet till ordningsmakten.

I juli till exempel så var det en kvinna som blev trakasserad av en 18-årig somalisk man. Han ska ha följt efter kvinnan över två kilometer men slutade när hon började att skrika högt. Det har framkommit att flera kvinnor ska ha blivit utsatta för ofredande under samma period och då valde Motståndsrörelsen att agera. Patrullen började söka efter den somaliske ofredaren och hittade honom inom ett dygn, medan polisen knappt har gjort något för att hitta mannen. Den somaliske mannen erkände för gatupatrullen att han hade trakasserat en kvinna kvällen innan.

oulukatupartio3

oulukatupartioartikkeli2

Trakasseraren hittades i Uleåborg.

Diskussionerna kring gatupatrullerandet vaknade till liv igen i media, inte bara i nordfinska Kaleva utan också i rikstäckande medier som Yle och Mtv3. Även en socialdemokratisk fullmäktigeledamot, Sari Halonen, sa till Kaleva att så länge gatupatrullerna har ett förebyggande syfte mot brott, så har hon inget emot det. Hon ska också ha sagt att liberalerna är emot Motståndsrörelsens patrullering då de anser att deras världsåskådning inte är okej. Kulturmarxisterna krävde att Halonen skulle be om ursäkt för sitt uttalande men hon svarade med att ”människorättigheter tillhör alla, oavsett hur tvivelaktiga deras åsikter är”. Halonens parti. SDP, höll dock inte med henne om den nationella gatupatrullen.

Asylboenden finns nu nästan runtom i hela Finland och dessa orter är inte säkra för flickor och kvinnor att röra sig ensamma i under kvälls- och nattetid. Bara under december månad har man kunnat läsa om flera fruktansvärda fall där unga kvinnor blivit utsatta för våldtäkter. Situationen på dessa invandrarorter blir värre och det är bara en tidsfråga innan stora konflikter uppstår mellan finnar och asylsökare. I många andra länder är situationen mycket värre än vad den är här och man pratar om fullkomliga no-go-zoner i stora städer.

Säkerhetssituationen tenderar att bli allt mer instabil i hela Norden, mestadels på grund av främlingsinvasionen. Motståndsrörelsen i Finland vill uppmana andra nordiska länder till att organisera gatupatruller och börja försvara oss nu när myndigheterna kämpar mer för att folket inte ska ifrågasätta folkutbytet än att upprätthålla lag och ordning. Vi måste visa att det fortfarande finns människor som bryr sig om folkets säkerhet.

Se film nedan från en gatupatrullering i Helsingfors (notera: var är polisens resursbrist nu?):


  • Publicerad:
    2015-12-30 20:15