DEMOKRATUR. En våg av förtryck inte skådad sedan Sovjeteran riktas nu av den liberalplutokratiska regimen mot ett av Slovakiens största partier, Folkpartiet Vårt Slovakien.

Den slovakiske politikern och partiledaren Marian Kotleba har åtalats för ”extremistiskt hatbrott”. Foto (beskuret): Jan.kroslak (CC BY-SA 4.0).

Partiledaren för etnonationalistiska Folkpartiet Vårt Slovakien (LSNS), Marian Kotleba och en annan känd företrädare för partiet har åtalats för ”extremistiskt hatbrott”. Den förre för att ha lett ett välgörenhetsprojekt, den senare för sin tidigare medverkan i ett patriotiskt rockband.

LSNS har under senare år växt till att bli en kraft att räkna med i Slovakien. I presidentvalet 2019 fick Kotleba imponerande 10,39 procent av rösterna och hamnade på fjärde plats bland sexton kandidater.

Samma år kom partiet på tredje plats i valen till Europaparlamentet med 12,07 procent av rösterna, tätt efter två plutokratiska partier, Smer-SD (15,72 procent) och PS/SPOLU (20,11 procent)

I de nationella parlamentsvalen i februari i år ökade LSNS sin representation från 14 platser till 17, med 229 581 röster.

Aktivisterna i LSNS har genom sitt agerande uppnått en popularitet som har framkallat ett ursinne hos mäktiga judiska organisationer i USA och Sovjetunionen.

Judisk makt bakom eskalerande repression

Regeringens Kommitté mot Rasism (VRAX), som leds av juden Jan Orlovsky och kontrolleras av den judiska globalisten George Soros Open Sociey Foundation, har omvandlat Nationella Brottsmyndigheten (NAKA) till en hemlig polis med en avdelning som specialiserar sig på att förfölja så kallade extremister.

Denna satsning har riktats specifikt mot parlamentsledamöter från LSNS, vilka representerar det politiska motståndet mot den nya, men redan impopulära, neoliberala regeringen.

Partiledaren för LSNS, Marian Kotleba, fångades i NAKAs nät 2019, när han i ett välgörenhetsprojekt delade ut checkar på 1488 euro till behövande fattiga familjer.

Slovakiska staten har framställt denna oppositionsledarens filantropiska gest som ett ”extremistiskt hatbrott”. Man motiverar detta med att sifferkombinationen 1488 kan tolkas som en ”referens till pro-vitt sentiment”.

Kotlebas rättegång var schemalagd att börja igår tisdag men har skjutits upp oklart till när med anledning av COVID-19.

Regimens bekrigande av oliktänkande regeringskritiker intensifierades ytterligare förra månaden när hemliga polisen arrangerade en raid mot den förre parlamentskandidaten för LSNS:s Ratislav Rogeland och åtta andra medlemmar i partiet.

Rogeland utsågs av NAKA till måltavla på grund av sin medverkan som dissidentmusiker i det patriotiska rockbandet Kratky Proces.

Rogeland och de andra misstänkta uppges nu stå åtalade för att ha spritt extremistiska budskap, och specifikt för tre rockalbum som de spelade in och sålde över en 30-årsperiod. Om de döms kan de ställas inför ett drakoniskt åtta års fängelsestraff.

LSNS:s hemsida uppger man att Rogeland och Kratky Proces, som bildades i kommunistiska Tjeckoslovakien 1988, inte någonsin tidigare har utsatts för en politisk aggression av den här magnituden.

Under flera år har liberala östeuropeiska länder varit relativt försiktiga med att ställa individer till ansvar för politiska brott med hänvisning till det kommunistiska förflutna.

Så här kommenterar man på partiets hemsida de senaste årens trakasserier mot oliktänkande i Slovakien:

Nu när nationalister som Rogeland och Kotleba blir mer populära, pressas den härskande klassen av Bryssel och Washington till att använda desperat tvång för att tysta dem.

Förra veckan hotade president Zuzana Čaputová Kotleba och LSNS vid en ceremoni som högtidlighåller minnet av det ”Slovakiska Nationella Uppvaknandet” under andra världskriget genom att varna för ”nu levande och aktiva nazistkollaboratörer”.

Mönstret går igen

Det var i slutet av augusti 1944 som en grupp hopplockad från judiska kommunistgerillor och ledd av NKVD-agenter gav sig iväg på det militära uppdraget att avsätta regeringen, bildad av den katolska prästen Josef Tizo grundaren av det självständiga Slovakien som kämpade på axelmakternas sida.

Den härigenom tvångsinrättade tjeckoslovakiska kommuniststaten högtidlighöll genom åren efter Stalins död och den följande ”avstaliniseringen” årligen Stalin-erans minne. En tradition som liberaler och kapitalister nu har omvandlat till en liberal multikulturell myt en myt som man på samma sätt som med vissa andra tidigare myter försöker tvinga allmänheten att omfamna.

2018 visade en opinionsundersökning att för över tre fjärdedelar av den slovakiska befolkningen så är kommuniststaten, som upplöstes 1989, att föredra framför den nuvarande globalistiska och ”antirasistiska” EU-lydstaten.

Enligt denna majoritet av befolkningen hade kommuniststaten jämfört med dagens plutokrati en överlägsen ekonomi, bekämpade zigenarvåld mer effektivt och uppmuntrade även i högre grad till nationell solidaritet.

En annan opinionsundersökning, vars resultat offentliggjordes i juni i år, visar att 38 procent av slovakerna starkt föredrar en ”diktatur” framför en liberal plutokrati.

Artikeln på hemsidan för Folkpartiet Vårt Slovakien slutar med denna kommentar:

Den slovakiska statens fängslande av politiska motståndare bekräftar vad många slovaker redan tänker: Det moderna Slovakien fungerar politiskt precis som det gjorde under kommunismen, bara med den skillnaden att de fördelar för folket, som detta sätt att styra landet ändå medförde, nu uteblir.


  • Publicerad:
    2020-09-10 12:50