Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.
jordbruk lantbruk vete fält

Ukraina planerar stämma sina grannländer

Grannländerna förbjöd import av Ukrainska råvaror Polen skyddade bara ”den polska bonden och Polens intressen”.

Slovakisk nationalistledare får 4 års fängelse – donerade en olaglig summa pengar

SLOVAKIEN. Ledaren för det etnonationalistiska partiet Folkpartiet Vårt Slovakien, Marian Kotleba får 4 års fängelse efter att han donerat 1488 euro till fattiga slovaker.

Godtycklig repression mot etnonationalistiskt oppositionsparti i Slovakien

DEMOKRATUR. En våg av förtryck inte skådad sedan Sovjeteran riktas nu av den liberalplutokratiska regimen mot ett av Slovakiens största partier, Folkpartiet Vårt Slovakien.

Folkpartiet Vårt Slovakien: “Ofödda vita liv spelar roll”

FOLKUTBYTET. Slovakiens största nationalistiska parti verkar för en åtstramning av reglerna för aborter. Partiet har tvingat Slovakiens regering att anta en familjepolitik som kan gynna barnafödande.

Radikalt nationalistparti på väg mot valsuccé

EUROPA. Etniska nationalister är på väg att göra ett kanonval i Slovakien.

Slovakien hoppar av FN:s migrationsavtal

MASSINVANDRING. Slovakiens statsminister Peter Pellegrini annonserade på söndagen att landet inte kommer att skriva under FN:s omtalade migrationsavtal.

Kravallpoliser försvarade skamparad i Polen mot nationella motdemonstranter

POLEN. Kravallpoliser försvarade en HBTQ-parad mot hundratals offensiva nationella motdemonstranter.

EU-kommissionen åtalar Polen, Ungern och Tjeckien – vill tvinga dem att ta emot rasfrämlingar

FOLKUTBYTET. Under torsdagen togs beslut av EU-kommissionen att ställa Polen, Ungern och Tjeckien inför rätta efter att de tre länderna vägrat ta emot migranter från tredje världen.

Efter EU:s invasionstvångsdom: “Politik har våldtagit europeiska lagar och värderingar”

EUROPA. Reaktionerna har på sina håll varit starka efter att EU-domstolen kört över Slovakien och Ungern i frågan om att tvinga EU:s medlemsstater till att ta emot migranter från tredje världen.

Slovakiens premiärminister: Vi kommer inte ta emot en enda muslim

SLOVAKIEN. I ett tal inför tusentals slovaker sa landets premiärminister att de inte kommer ta emot en enda muslim samtidigt som han berättade att han är beredd att bygga en mur för att förhindra massinvandring till Slovakien.

Nationella partier på frammarsch i Slovakien

SLOVAKIEN. Nyligen hölls parlamentsval i Slovakien där nationella partier gjorde bra ifrån sig. Det nationella partiet ”Folkets parti – Vårt Slovakien” fick drygt 8 procent och väljs därmed in i det slovakiska parlamentet för första gången.

Slovakien stämmer EU i Europadomstolen

EU. I ett försök att hindra EU från att genomföra det starkt kritiserade kvotsystemet för att fördela asylsökare inom unionen kommer Slovakien att stämma unionen i EU-domstolen i Luxemburg.

Riktiga vapen säljs som leksaker i Slovakien

EUROPA. Vapen köps som leksaker i Slovakien och smugglas till Sverige och görs sedan skjutklara. Det handlar om så kallade stiftade vapen.