HOMOLOBBYN. Mitt under pågående Europride valde Kulturkalaset i Götebprg att på begäran plocka ned alla regnbågsflaggor från scenen när den libanesiska sångerskan Nancy Ajram skulle uppträda.

Sångerskan Nancy Ajram. Foto: Diana Farroukh (CC-BY-2.0).

Att underordna sig homolobbyns agenda är inget ”politiskt ställningstagande” menar makteliten när diverse myndigheter och allmänna institutioner exempelvis tågar i Prideparader. Detta eftersom myndigheter enligt grundlagen måste uppvisa objektivitet och saklighet.

Men när den libanesiska sångerskan Nancy Ajram uppträdde på Göteborgsfestivalen Kulturkalaset igår kväll så plockades regnbågsflaggor ner från scenen.

Till Göteborgs-Posten (GP) motiverar Kulturkalasets verksamhetsansvarige Tasso  beslutet:

— Vi kan inte tvinga Nancy Ajram att göra ett politiskt statement genom att uppträda på en regnbågsscen.

Stafilidis menar att Ajrams karriär ”till 99 procent finns i länder där det är förbjudet och i en del fall belagt med dödsstraff att vara öppet homosexuell”.

Ajrams och henne team ska till och med ha chockats över att hon skulle uppträda på en festival som samkördes med Europapride, något som man tydligen var helt ovetandes om.

Till GP berättar Stafilidis att det hela var ”ett missförstånd”, trots att det står i Ajrams kontrakt att hon måste uppträda på en ”neutral scen”. Han säger vidare att han tar på sig hela ansvaret för att informationen inte gått fram.

Källa:
Regnbågsflaggor plockas bort när stjärnan spelar i Sverige


  • Publicerad:
    2018-08-18 08:00