JURIDIK Greta Thunberg kan inte förstå att hon dömdes för ohörsamhet mot ordningsmakten. Detta eftersom hon menar att hon ”agerade i enlighet med vetenskapen”.

Det var i måndags som klimataktivisten Greta Thunberg dömdes till dagsböter på totalt 1 500 kronor för brottet ohörsamhet mot ordningsmakten. Brottet begicks i juni vid oljehamnen i Malmö, där Thunberg med kamrater har spenderat sommaren med ”blockader” och bråk med polisen.

Bara timmar efter domen mot Thunberg släpades hon återigen bort av polis vid oljehamnen efter att återigen ha försökt blockera den.

I ett uttalande har Thunberg också kritiserat domen mot henne med motiveringen att hon agerade ”vetenskapligt” när hon inte lyssnade på polisen.

— Det är absurt att de som agerar i enlighet med vetenskapen får betala priset för det, sa Thunberg i en kommentar efter domen, som citeras av Reuters.

Som Nordfront tidigare rapporterat svarade Greta ”inga kommentarer” när hon förhördes om brottet, men har hävdat ”klimatnödläge” som försvar för sina handlingar. Hon har också tidigare utlovat att bjuda på fler lagöverträdelser.