MASSINVANDRING. Två asylsökande bröder har gripits av polisen efter ett bråk som inträffade på ett asylboende i Nordanstigs kommun under måndagskvällen. Männen ska bland annat ha slagit mot en kvinnlig anställd på boendet och försökt att hugga hennes kollega med ett föremål.

Det var vid kvart i elva under måndagskvällen som polisen fick in ett larm om att ett bråk utbrutit på ett asylboende i Nordanstigs kommun i Gävle. Upprinnelsen till bråket ska varit att en 25-årig berusad asylsökande man ska ha bett personalen på boendet om medicin då han mådde dåligt. En kvinnlig anställd på boendet erbjöd honom då en Alvedon-tablett, då detta var det enda som fanns tillgängligt på boendet men detta godtog 25-åringen inte.

25-åringen ska då ha börjat slå mot kvinnan, utan att träffa. Han började då att kasta saker omkring sig och personalen tog sig då ut från boendet och hämtade en till kollega. När de återvände ska den 25-årige invandraren ha hunnit slå sönder en del möbler på boendet och han ska även ha skadat sig själv. En av männen i personalen försökte tala mannen tillrätta och då ska den misstänkte gärningsmannen ha försökt att hugga mot personen med ett tillhygge.

Personalen flydde då återigen från platsen och under tiden passade 25-åringen på, tillsammans med sin bror, att slå sönder inredningen och sedan hoppade en av bröderna ut genom fönstret och jagade personalen. Till slut kunde mannen övermannas och hållas fast tills polisen kom till platsen och kunde gripa honom och hans bror.

Båda togs med till polisstationen för att nyktra till och därefter kommer en åklagare att besluta om männen ska anhållas eller inte. 25-åringen greps misstänkt för försök till grov misshandel och hans bror är misstänkt för skadegörelse.

Källa:
Man försökte hugga personal på asylboende – greps av polis


  • Publicerad:
    2016-02-23 10:20