INRIKES Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali tar paus från politiken när förundersökning inleds.

En förundersökning har inletts mot riksdagsledamoten Hanif Bali på grund av de anklagelser som nyligen riktats mot honom. Beskedet kom idag i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten, som dock inte namnger politikern.

— Det har inkommit flera polisanmälningar mot riksdagsmannen och jag har beslutat att inleda förundersökning gällande en av anmälningarna för brottet utnyttjande av barn för sexuell posering. Då förundersökningen fortfarande är i ett tidigt inledningsskede kan inte mer information lämnas just nu. Jag kan inte kommentera närmare vilka anmälningar som gjorts eller gå in på några detaljer om misstankarna, säger chefsåklagare Maria Sterup i pressmeddelandet.

Samtidigt har Bali tagit paus från politiken. Till TT säger Moderaternas gruppledare Tobias Billström följande:

— Den mediala uppmärksamheten kopplat till detta gör det svårt att verka i uppdraget som riksdagsledamot. Detta är på inget sätt ett erkännande av skuld i de anklagelser som riktats mot honom utan en rutinåtgärd som följer av vår kandidatförsäkran. Nu överlåter vi till rättsväsendet att pröva detta.

Hanif Bali nekar själv till anklagelserna och kontrar med att det rör sig om meningsmotståndare som försöker sänka honom.