INRIKES Hanif Bali menar sig vara oskyldig till de anklagelser om ”olämplig kontakt” med en 15-årig flicka. Nu har han polisanmälts av en okänd person som läst en artikel om anklagelserna.

Nordfront kunde under onsdagen rapportera att den moderate riksdagsmannen Hanif Bali (M) starkt tillbakavisar de anklagelser som riktats mot honom från en 15-årig flicka.

Flickan i fråga, som är medlem i Moderaternas ungdomsförbund (MUF), menar bland annat att Hanif Bali sexchattat med henne samt bett om nakenbilder.

Men i ett starkt inlägg på Facebook under onsdagen skrev Bali att anklagelserna är grundlösa och att han har belägg för att det är en komplott mot honom från meningsmotståndare i hans eget parti.

”Jag uppmanar personen som riktar dessa anklagelser mot mig att göra en polisanmälan så jag får möjlighet att rentvå mig”, skriver han också i inlägget på Facebook.

Anmäls efter uppgifter i tidningsartikel

Nu har han också blivit polisanmäld, men inte av flickan som anklagar honom utan av en anonym Expressen-läsare.

Enligt Aftonbladet kom anmälan in under onsdagen och ”är baserad på Expressens uppgifter om att Hanif Bali ska ha uppmanat flickan att skicka bilder av sexuell karaktär till honom”.

— Polisanmälan bygger på det här anonyma tipset som enbart består av en tidningsartikel som är inskickad till polismyndigheten. Utifrån tidningsartikeln har vi då rubricerat det här påstådda brottet som försök till utnyttjande av barn för sexuell posering, säger Maria Sterup, chefsåklagare vid särskilda åklagarkammaren, till tidningen.

Sterup har dock inte beslutat om någon förundersökning kommer att inledas och har i skrivande stund inte hållit några förhör.

Som Nordfront tidigare rapporterat pågår även en intern utredning inom Moderaterna rörande anklagelserna mot Bali.