DEGENERERING. Ett program om transsexpar med barn som visades upp i fransk TV-show får kritik från flera håll.

En fransk TV-show kallad ”Hallå, jordingar!” sände ett program 1 april där ett lesbiskt amerikanskt bögtransgenderpar från Oregon visades upp tillsammans med deras barn.

De två lesbiska kvinnorna som båda hade ”bytt kön” och nu kallar sig män talade om sitt barn alltmedan den ena av ”männen” av TV-programmet presenterades som ”mamma”. Hon hade nämligen låtit bli att ta bort sin livmoder just för att som man kunna föda ett barn.

Programmet har väckt upprörda reaktioner i Frankrike. Många fransmän i den franska twittersfären kallar programmet ”intolerant” gentemot de som har ”bytt” eller tänker ”byta” kön.

Pappan som var mamma till barnet hoppas att tv-stationen kommer med en ursäkt för att de visade upp en skylt med en pil som pekade på mappan och kallade det för ”mamman”, eftersom det var den ena av två pappor.

— Vi är säkra på att de kommer med en ursäkt för att de kallade mig en ”mamma”, och hoppas att de sedan kommer ihåg att många, många män har fött barn före mig, sade ”mamman” i ett meddelande med en avslutande pussmuns-emoji.

Fransmännen verkar ha mycket att lära sig av Stefan Löfvens regering som föreslår att ”en man som föder barn” ska anses vara barnets ”pappa” efter att ha befruktat ”mammans spermier”.

Källa:
French TV show calls transgender man ‘mom,’ divides social media


  • Publicerad:
    2018-04-05 21:15