HOMOLOBBYN. Efter att reglerna kring vem som får byta sitt juridiska kön har lättats har antalet förfrågningar ökat kraftigt i Sverige.

Homolobbyns propaganda tycks ha skapat ett enormt folkhälsoproblem på väldigt kort tid.

Tidigare i sommar larmade Socialstyrelsen om att antalet personer som i Sverige diagnostiserades med så kallad könsdysfori ökade lavinartat. På endast tio år har man inom psykiatrin nämligen sett en ökning på 700 procent av personer som lider av vanföreställningar om att de egentligen är av ett annat kön än sitt biologiska.

Det är dock inte enbart psykiatrin som märker av hur homolobbyn flyttar fram sina positioner. 2012 fick Socialstyrelsens rättsliga råd in 60 ansökningar från personer som ville byta sitt kön rent juridiskt, vilket alltså innebär att exempelvis en man får ett kvinnligt personnummer och registreras som kvinna hos myndigheter. Motsvarande siffra för 2016 var 289 ansökningar, vilket är en ökning på nästan 400 procent på endast fyra år.

Ökningen tros till stor del bero på en liberaliserad lagstiftning.

— Fram till 2012 var man tvungen att vara steril och indirekt tvungen att vilja genomgå underlivskirurgi. Då var det många personer som väntade, säger Cecilia Dhejne, överläkare och klinisk sexolog på Karolinska universitetssjukhuset, till SVT.

Idag är de enda kraven för att få igenom en sådan ansökan att man är myndig och bosatt i Sverige sedan minst ett år tillbaka. Homolobbyn och dess allierade försöker dock öppna på regelverket ytterligare, så att även barn får fullständiga rättigheter som ”könsbytare”. I Norge meddelade regeringen under förra året att barn så unga som sex år bör få genomgå juridiskt könsbyte, så länge de har målsmans ”medgivande”.

Trots den liberaliserade lagstiftningen och den kraftiga ökningen är det fortfarande endast en liten del av alla som diagnosticerats med könsdysforiska sjukdomar som faktiskt ansöker om ”juridiskt könsbyte”.

Källa:
Fler vill byta juridiskt kön


  • Publicerad:
    2017-08-05 11:00