HOMOLOBBYN. SVT har publicerat en ”nyhetsartikel” på sin hemsida där de lyfter fram amerikanska transors kamp för att få använda fel offentliga toaletter.

Ken Ballard, en far från Texas som bekräftar sin dotters vanföreställningar, hyllas av SVT.

I en artikel som svt.se har publicerat på deras utrikessida väljer den statliga nyhetskanalen att propagera för könsdysfori bland barn och unga.

Artikeln handlar mest om amerikanen Ken Ballards familj och hans dotter Kendra Ballard. Dottern Kendra lider av den psykiska sjukdomen könsdysfori, eller transsexualism, vilket innebär att hon tror att hon är en pojke. Hon kallar sig därför ”Ashur” istället för Kendra och lever som en pojke, något som hennes föräldrar uppmuntrar och visar upp i media.

Då Ken Ballard fick veta att hans dotter led av könsdysfori, i samband med att hon som tolvåring försökte begå självmord, valde han att acceptera och uppmuntra hennes sjukdom.

Kendra Ballards mor Melissa valde också att uppmuntra det och startade en stödgrupp för föräldrar till barn med könsdysfori. Gruppen hjälper föräldrar att förstärka sjukdomen och agiterar barn som inte vågar berätta för sina föräldrar att de är psykiskt sjuka.

I samband med att hans 14-åriga dotter snart ska påbörja en High school-utbildning har Ken Ballard motsatt sig ett förslag på ny lagstiftning i delstaten, eftersom han menar att den diskriminerar mot hans transdotter.

Den nya lagstiftningen, som går under namnet ”Bathroom bill”, innebär att sinnessjuka människor inte ska tillåtas använda fel toaletter i offentliga byggnader. Ballard menar att det är diskriminerande att samhället inte försöker förstärka hans dotters sjukdom som han själv gör. Han menar dessutom att sådan lagstiftning även signalerar att det är okej att ”diskriminera” mot hans dotter på andra sätt.

Journalisterna Ella Berger och Imam Tahbaz från SVT, som av någon anledning har pratat med Ken Ballard, menar att han är en kämpe som ”bara gör vad man ska göra” och skriver bland annat:

Det var därför han ställde sig framför några kameror i januari i år. Det var därför han höll ett tal om sin son, och det är därför han släpper in två journalister från Sverige för att berätta sin historia.

Frågan är varför det statliga bolaget väljer att uppmuntra en sjukdom som orsakar enormt lidande samt stora ekonomiska kostnader för det svenska samhället.

Källa:
Så blev pappan från Texas en kämpe för transpersoners rättigheter


  • Publicerad:
    2017-08-05 23:00