BÅSTAD. En ”skandal” som ”gör ont i hjärtat” och bryter ”all form av trygghet” ägde nyligen rum mitt under en tennismatch då en av Nordiska motståndsrörelsens aktivister gick in på planen och gjorde en segerhälsning.

Skärmdump från Aftonbladet.

För närvarande pågår tennisturneringen Swedish Open i Båstad. Under en av matcherna som spelas idag, en match mellan Fernando Verdasco och David Ferrer, hände något som väckt ramaskri i svenska medier.

En för etablerade medier okänd man klädd i en av Nordiska motståndsrörelsens t-tröjor gick in på planen och avbröt matchen genom att göra flera segerhälsningar med knuten näve och ropa ”Hell seger!”

— Vad är det som händer? Vad är det här? Ta ut honom, ta ut honom! Plocka bort han! Vart är vakterna? Fullständig skandal, gormade ”Fidde” Rosengren som var expertkommentator i TV10:s livesändning.

— Någon ska inte kunna gå in på centercourten på det viset, jag är så upprörd att jag skakar, fortsatte Rosengren.

Skärmdump från Expressen.

Bonnier-skribenten Linus Sunnervik instämmer och kallar i en artikel det inträffade för en ”skandal” som ”gör uppriktigt ont i hjärtat att se”. Sunnerviks artikel har en ton som påminner om hur vissa skribenter brukar låta efter terrordåd. Han skriver till exempel i slutet av artikeln att han hoppas att det inträffade inte ska påverka stämningen under turneringen eller ses som något annat än som en enskilds persons gärning.

Nordfront kan avslöja att mannen som genomförde aktionen är Erik Wuttudal. Wuttudal är Nordiska motståndsrörelsens gruppchef i Skaraborg och Nordfront har varit i kontakt med honom om aktionen.

Vad hände egentligen idag?

— Det här var ju egentligen en nöjestur jag gjorde med en kamrat som är väldigt tennisintresserad. Men vi såg ju att det var mycket kameror på plats och jag tog tillfället i akt att gå in på planen och göra ett politiskt ställningstagande kan man säga. Jag gjorde segerhälsningen med knuten näve åt alla läktarna och ropade ”hell seger”.

— En liten herre kom då fram till mig och sa att jag skulle gå därifrån, men jag trodde att han var en sympatisör och tog honom i hand. Sedan gick jag av planen och blev frihetsberövad av två ordningsvakter som ledde mig till ett kontor. Sedan kom den säkerhetsansvarige på platsen och frågade lite om mina politiska åsikter, men jag svarade inte på något. Till slut dök även polisen upp och tog min legitimation och frågade vem jag var och ställde andra frågor. Jag sa bara att jag inte ville uttala mig i något förhör innan jag fått en advokat, så det blev inget förhör.

Det här var alltså inget du planerat väldigt länge utan något som skedde spontant?

— Det var väldigt spontant och impulsivt. Det var inte planerat.

Vad tycker du om den mediala responsen hittills?

— Nej, de tog ju min telefon så jag har inte hunnit kolla några medier än.

Är du misstänkt för något brott nu då?

— Ja, jag blev delgiven misstanke om olaga intrång och blev avvisad från platsen.


  • Publicerad:
    2017-07-22 17:40