USA-VALET. Helle Klein jämför i en tweet Donald Trumps nattliga presskonferens med terrordådet mot World Trade Center den elfte september 2001, då tusentals människor dog. Hon menar även att utredningen av förmodat valfusk är ett sätt för Trump att ”krascha demokratin”.

Helle Klein menar att Donalds Trump utredning om påstått valfusk är ett försök att ”krascha demokratin” och jämför med 9/11. Fotomontage: Youtube.

Etablissemangsjudinnan, prästen Helle Klein, har råkat i blåsväder efter att ha gjort ett – som vissa beskriver som ”bisarrt” – uttalande på Twitter.

Klein jämför i en tweet den amerikanske presidenten Donald Trumps nattliga presskonferens, där han berättar att han har för avsikt att låta utredda ett eventuellt valfusk, med de traumatiska händelserna runt attacken mot World Trade Center i New York 2001 då tusentals människor dog, skriver Samnytt.

Den inflytelserika judinnan påstår i tweeten att Trump – som möjligen utsatts för historiens mest omfattande valfusk – försöker ”krascha demokratin” när han arbetar för att utreda vad som egentligen skett och säkerställa att allt kring valet gått korrekt till.

Klein hävdar i sin tweet att Trumps intention att verka för att lagen följs, får henne att ”återuppleva hur flygplanen kör in i Worldtrade [Sic!] Center igen”. Dessutom ”i realtid”.

Att bevittna Trumps försök att krascha demokratin är som att återuppleva hur flygplanen kör in i Worldtrade Center igen i realtid. Såååå förfärligt.

Klein får dock mothugg från flera användare som menar att det är en bisarr och smaklös tweet och en ”vulgär och vidrig liknelse”. Någon skriver: ”Du går över terrorns lik för att göra retoriska poäng”.


  • Publicerad:
    2020-11-06 18:05