POLITIK. I ett utspel på Twitter går debattören och judinnan Helle Klein till angrepp på Ebba Busch Thor och KD med utspelet: ”Det blåbruna blocket blir allt tydligare i svensk politik”.

Helle Klein (CC 3.0)

Den socialdemokratiska judiska debattören och prästinnan Helle Klein reagerar starkt på en debattartikel i Aftonbladet igår som Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor skrev. I artikeln går Busch Thor till attack mot vad hon kallar ”myndighetsvänstern” för att de ”städar undan” svensk kultur och svenska traditioner.

I sitt svar på Twitter skriver Klein:

Folkförrädare, kulturmarxister, PK-eliten och nu också myndighetsvänster. Att en partiledare nu sällar sig till extremhögerns konspirationsteorier och fiendebilder är riktigt illa. Det nya blåbruna blocket blir allt tydligare i svensk politik.

Johan Ingerö, som är policyansvarig i Ebba Busch Thors stab, går till motattack på Twitter och skriver att Busch Thor framhåller att en av orsakerna till att integrationen av invandrare går så dåligt i Sverige är att svenska inte tillåts vara stolta över sina traditioner och visa dem för invandrarna:

Många av de problem vi har beror på att man kommer in i landet, men inte i samhället. Då menar vi att de traditioner som är vanliga, man behöver inte fira dom, men man behöver fatta vart man kommit.

Ingerö förklarar att ”myndighetsvänster” är ett försök att sätta ord på en mentalitet där den svenska kulturen undanhålls för nyanlända och invandrare. Han anklagar också Klein för dubbelmoral när hon kallar Busch Thor för högerextrem, samtidigt som Klein själv försvarar Hamas:

Det är rätt magstarkt att en person som har skrivit artiklar om att man ska ha förbehållslösa samtal med Hamas anklagar oss för att flirta med extremister.

Ebba Busch Thor skriver i sin artikel att debatten om Lucia och Jul har blivit ”ett lika magsurt som återkommande inslag i den svenska kalendern”. Hon önskar sig en vinter befriad från ”historielösa” omskrivningar som ”helgskinka” eller Diskrimineringsombudsmannens ”vinterpresenter” till personalen.

Källa:
Klein anklagar Busch Thor för att ”sälla sig till extremhögerns konspirationsteorier”


  • Publicerad:
    2018-12-28 17:10