USA. Wikileaks har släppt dokument som visar att Hollywood genom sin organisation MPA planerar att driva ett mål mot Telia Sonera för att förmå bolaget att inte ge sina kunder tillgång till filmdelningssidorna Swefilmer, Dreamfilm, Sweflix, Viooz och Primewire publicerades i helgen av IDG.se

Sveriges största internetleverantör har gjort sig ovän med självaste Hollywood på grund av att deras kunder via internet har tillgång till filmdelningssajter.

Hollywoods underorganisation MPA (Motion Pictures Association) planerar enligt dokument som Wikileaks släppt att driva ett mål mot Telia Sonera. Målet är att försöka förmå bolaget att stoppa sina kunder från att använda piratfilmsajter. Det var i samband med en hackning av Sony Pictures i vintras som dokument som avslöjar planerna läckte.

I dokumenten framgår också att MPA i juli förra året skrivit ett argt brev till Telia Soneras VD Johan Dennlind där det kräver att Telia blockerar anslutningen till The Pirate Bay. MPA känner sig säkra på att vinna i en eventuell förhandling. I ett av dokumenten framgår att bolaget räknar med en vinstchans på 75-85%.

MPA planerar vidare att göra en PR-kampanj för att göra den svenska opinionen positivt inställd till den stämning som planeras.

Källa:
Hollywood vill tvinga Telia stänga sajter


  • Publicerad:
    2015-04-19 22:00