SÖLVESBORG. Homolobbyn har nu gått ut med att man tänker bestraffa SD-fästet Sölvesborg genom att ”slussa 10 000 bögar” till stadens prideparad nästa år.

Bild från Stockholm Pride 2018.

Nyligen beslutade den SD-styrda kommunen Sölvesborg att kommunala byggnader inte längre ska hissa homolobbyns regnbågsflagga eller andra flaggor som inte är politiskt neutrala.

Denna helt symboliska handling har fått homolobbyn att gå i taket. Beslutet JO-anmäldes, har fått den lokala kyrkan att hissa homoflaggan och förmått homopropagandister att lova att 2020 arrangera Sölvesborgs första prideparad någonsin.

Nu ansluter sig homotidningen QX till kampanjen mot Sölvesborg och skriver att homorörelsen ska ”slussa 10 000 bögar till Sölvesborg Pride 2020!” I QX-artikeln intervjuas stockholmaren Alexander Erwik som skapat ett Facebook-event där över 6 000 personer på tre dagar visat intresse för att resa till Sölvesborg för att delta i homofil-jippot nästa år.

— Jag tänkte att det skulle vara kul om jag kunde fylla en buss från Stockholm. Nu undrar jag om du känner någon som kan hyra ut 50 bussar, säger Erwik till QX.

Erwik omyndigförklarar också i intervjun sölvesborgarna som röstat fram en konservativ kommunstyrelse som består av politiker från SD, M och KD.

— Jag är personligen inte där för att visa att jag är arg på Sölvesborg, de känslorna använder jag hellre i politisk påverkan. Jag hoppas att Sölvesborg ska tycka att det är kul att staden fylls av folk, inte att folk kommer ner och gör detta till en skitdag istället. För de dagarna har de ju året om med det styret, säger han.

LÄS ÄVEN: Fakta som homolobbyn vill tysta ner

Tidigare har homolobbyn kritiserats för att de exkluderade och förnedrade SD under Stockholm Pride 2018 genom att låta det ej inbjudna partiet illustreras av en uppblåsbar elefant under en debatt som de övriga riksdagspartierna och Feministiskt initiativ deltog i.

Källa:
Han ska slussa 10 000 bögar till Sölvesborg Pride 2020!


  • Publicerad:
    2019-09-22 21:40