BLEKINGE. Efter nyheten om att Sölvesborgs kommunhus inte längre kommer att hissa homolobbyns flagga under Pride har den interna kritiken mot kommunens moderater varit hårt. Moderata ungdomsförbundet har nu också överlämnat en ny Prideflagga till kommunhuset.

Det politiska styret i Sölvesborg – som leds av Sverigedemokraterna – beslutade nyligen att kommunen skulle sluta hissa en så kallad regnbågsflagga vid kommunhuset i samband med att det hålls Prideparader i staden. Förutom SD sitter Moderaterna med i kommunens majoritetsstyre, vilket lett till en stark intern kritik från moderater från andra delar av landet.

Kritiken har bland annat kommit från Moderaternas ungdomsförbund, MUF. Under måndagen reste också MUF:s ordförande Benjamin Dousa tillsammans med förbundets Blekingeordförande Johannes Thernström till Sölvesborg för att överlämna en ny Prideflagga till kommunhuset.

SVT kallar överlämnandet av den nya flaggan för en ”Pridekupp”, men det är oklart vad kommunen ska använda den till då det finns ett politiskt beslut om att endast hissa den svenska flaggan vid kommunhuset.

Tanken var dock att överlämna flaggan direkt till Moderaternas starke man i kommunen, kommunalrådet Paul Andersson. Han var dock inte på plats för att ta emot gåvan, som istället togs emot av en kvinna i receptionen.

— Den bild som nu målas upp av Blekinge är inte mitt Blekinge. I samband med Pride borde det vara en självklarhet att hissa Prideflaggan. Att vi då tar ett steg tillbaka i Sölvesborg är beklagligt, kommenterar Johannes Thernström.

Benjamin Dousa länkar på sin Twitter till nyheten om ”Pridekuppen” med kommentaren ”Sveriges viktigaste frihetsrörelse”.

Källa:
Ungdomsförbundets Pridekupp – överlämnade flagga i kommunhuset


  • Publicerad:
    2019-09-16 15:00