KANADA Två indianer eftersöks av polis i Kanada, misstänkta för att ha åkt omkring på landsbygden i Saskatchewan och slumpmässigt knivmördat människor. De avväpnade kanadensarna får nu råd att gömma sig, då polisen inte har lyckats gripa männen.

Det var under söndagen som två lokala indianer, Damien Sanderson och Myles Sanderson, misstänks ha åkt runt i en stadsjeep på landsbygden kring indianreservatet James Smith Cree Nation och samhället Weldon i Saskatchewan och knivhuggit människor.

Enligt Kanadas ridande polis har man hittills 10 dödsoffer och och ett okänt antal skadade på 13 olika platser i området. Båda misstänkta är i 30-årsåldern, men polisen har inte bekräftat om de är bröder eller ej.

Assisterande polismästare Rhonda Blackmore vid den ridande polisen har under en pressträff meddelat att ”flera ytterligare brottsoffer har skadats, varav 15 i nuläget har transporterats till olika sjukhus”. Blackmore tillägger att det mycket väl kan finnas ännu fler skadade som tagit sig till sjukhus på egen hand och vädjar till dessa att ”träda fram”.

— Vi tror att några av offren valdes ut medan andra attackerades slumpmässigt, förklarade Blackmore under pressträffen.

Då polisen fortfarande inte har lyckats lokalisera de misstänkta indianerna och eftersom Kanada under premiärminister Justin Trudeau har infört hårda vapenlagar för laglydiga medborgare har polisen gett rådet till människor i området att gömma sig och söka skydd.