DEMONSTRATION. Här kommer information och ordningsregler för dig som ska delta i Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Stockholm den 25 augusti.

Lördag den 25 augusti anordnar Nordiska motståndsrörelsen en demonstration i Stockholm under parollen ”Nu tar vi tillbaka vårt land – ut med förrädarna ur riksdagen!”

Samlingsplats är på Kungsholmstorg klockan 12:00. Denna samlingsplats och tid gäller även för dig som av olika orsaker bara vill se talen och inte delta i tåget. Läs mer om det här.

Demonstrationen är öppen för alla oavsett ålder och kön som delar Motståndsrörelsens syn på att dagens politiker är förrädare och ska ut ur riksdagen. Det behövs alltså inte att man är medlem i organisationen. För att vi ska kunna genomföra demonstrationen på ett disciplinerat sätt så vill vi att samtliga deltagare följer ett antal ordningsregler under dagen.

LÄS ÄVEN: Samåk till demonstrationen i Stockholm

Klädseln ska vara proper, hel och ren, och utan subkulturella yttringar. Kläder med andra organisationers emblem är tillåtna. Mjukisbyxor eller träningskläder är inte proper klädsel.

Maskering är inte tillåtet. Det är dessutom olagligt. Keps, solglasögon och liknande räknas inte som maskering.

Det är inte tillåtet att ta med sig egna fanor, banderoller eller skyltar. Allt sådant kommer att ordnas av Nordiska motståndsrörelsen.

Tänk på att bete er ordentligt. Undvik att vara onödigt provokativa mot polis, motdemonstranter osv. Det kommer att finnas gott om funktionärer från Nordiska motståndsrörelsen på plats. Deras funktion är att se till så att demonstrationen fortlöper så smidigt som möjligt. Var vänlig att respektera dem och lyssna på eventuella meddelanden och instruktioner som ges.

Tystnad ska råda i leden under demonstrationen, förutom när det ropas sanktionerade slagord. Det kommer att finnas funktionärer som ansvarar för slagorden. Slagorden kommer att gås igenom innan demonstrationen börjar.

Rökning eller förtäring av något slag är förbjudet under demonstrationens gång. En vattenflaska att dricka ur är dock både tillåtet och rekommenderat.

LÄS ÄVEN: Dessa håller tal i Stockholm på lördag

Eftersom det kan vara svårt att hitta parkeringsplatser så rekommenderas det att lämna bilen utanför centrum och åka med kollektivtrafiken in till samlingsplatsen, Kungsholmstorg. Tänk på att vara ute i god tid. Under tidigare demonstrationer så har polisen vägrat att släppa in människor som har kommit för sent till samlingsplatsen.

Efter demonstrationen så kommer det att anordnas en eftersamling där det serveras enklare mat. Det kommer att vara ett frivilligt inträde på 100 kronor.

För eventuella frågor om demonstrationen kan ni kontakta Joachim Comstedt, tel: 073-742 19 65 eller skicka ett e-post till info@nordfront.se.

Vi ses i Stockholm!


  • Publicerad:
    2018-08-13 18:50