USA Ett isande oväder drar just ny in över norra delarna av USA. Under natten till annandagen hade minst 30 dött av kylan.

Upp till 250 miljoner amerikaner är just nu svårt drabbade av ett ovanligt hårt vinteroväder. Upp till en miljon hushåll är redan utan ström, skriver BBC.

Ovädret beskrivs som en ”bombcyklon” med kraftiga snöstormar och arktisk kyla. I de norra delarna av USA varnas för vindkyla ned till -50 grader, men på vissa håll har -48 grader i reell temperatur redan uppmätts.

Under juldagen kom flera rapporter om olyckor och dödsfall och under natten till annandagen ska minst 30 personer ha förlorat livet till följd av ovädret. I Ohio har minst fyra dött i en omfattande seriekrock som ska ha involverat ett femtiotal fordon.

Även New York har drabbats av ovädret och i Queens regnade delar av en kaskelot, som under juldagsmorgonen låg utspridda över stadsdelen. Värst drabbad är dock staden Buffalo i New York, som beskrivs som ”begraven i snö”. Hundratusentals hem ska vara utan ström och vägarna helt översönade.

— Det här kommer att gå till historien som en av de mest förödande stormarna i Buffalos långa historia av strider med stora stormar, sa New Yorks guvernör Kathy Hochul under en pressträff på juldagen.