1 MAJ. Radio Regeringen diskuterade de kommande 1 maj-demonstrationerna i Ludvika och Boden. Med all sannolikhet kommer fler deltagare än under förra årets 1 maj-demonstration i Falun.

I senaste avsnittet av Radio Regeringen diskuterade programledarna Elin och Tess de kommande 1 maj-demonstrationerna i Ludvika och Boden. Damerna har tidigare deltagit på Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstrationer och kan vittna om vilka folkfester det blir.

— Jag är så grymt pepp inför första maj, säger en förväntansfull Tess en bit in i programmet.

Diskussionen hade sin utgångspunkt i veckans fråga (”Kommer du på folkfesten under första maj?”) som visar att det är många som svarat att de kommer till någon av demonstrationerna.

I nuläget visar den ännu inte färdiga undersökningen att fler kommer på 1 maj i år jämfört med förra årets demonstration i Falun (600 personer). Just nu har ungefär lika många svarat att de kommer som gjorde det inför demonstrationen i Stockholm (700 personer). Det är dessutom fler personer som fortfarande inte är säkra och kan behöva övertygas. Om alla kommer blir vi över 1000 personer.

Radio Regeringen lyfter här fram Jan Hjelm och Vera Oredsson som föredömen. Jan kommer att demonstrera trots att han sitter i rullstol och Vera, som är 90 år, kommer att gå med i tåget igen. Jan närvarade också senare i programmet, vilket kan höras här.

— Kan han komma som har lite svårare att försvara sig så finns det inget mer att säga. Vågar han så vågar du, konstaterar Tess.

Lyssna på samtalet nedan:

Listen to ””Jag är så grymt pepp inför första maj”” on Spreaker.


  • Publicerad:
    2018-04-08 14:53