VECKANS FRÅGA. Fler kommer på 1 maj än som kom till Stockholm. Det kan komma 1 000 personer visar Nordfronts undersökning.

Efter de tre stora demonstrationerna i Stockholm, Falun och Göteborg, med 600-700 deltagare vardera, väntas årets 1 maj-demonstrationer bli de största. Nordfronts undersökning antyder att 1 000 svenskar kommer att demonstrera på en och samma dag, uppdelat på två orter.

541 personer som svarat på Nordfronts undersökning är garanterade deltagare, 211 är förmodade deltagare och hela 245 är fortfarande osäkra. Om alla dessa sluter upp blir vi 997 personer på 1 maj.

Denna undersökning kan jämföras med undersökningen inför 12 november-demonstrationen i Stockholm 2016 (se undersökningen HÄR ).

Då var det 536 garanterade, 207 förmodade och bara 138 som fortfarande var osäkra – alltså färre antal röster på alla dessa tre alternativen. Det kom 700 personer till Stockholm.

Demonstrationen i Stockholm är den hittills största i Nordiska motståndsrörelsens regi, men i den senaste demonstrationen i Göteborg kom 600 personer plus närmare 200 personer som nekades att komma in av polisen.

Även om vi inte kan säga att det var närmare 800 som demonstrerade så visade det ändå att det var många som hade för avsikt att demonstrera även under svåra förhållanden.

Inför 1 maj-demonstrationerna i Ludvika och Boden har polisen uppträtt på ett helt annorlunda sätt jämfört med i Göteborg och det kommer vara betydligt lugnare att demonstrera på vad som mer kommer att bli en folkfest.

Förra årets 1 maj-demonstration ägde rum i Falun och blev en massiv succé med några av Motståndsrörelsens absolut bästa tal. Med din hjälp ser vi till att årets 1 maj-demonstrationer blir ännu bättre och ännu större.

Massiva demonstrationer sänder en tydlig signal till makthavarna och resten av folket att svenskarna har vaknat och mobiliserar för sin rätt till sitt eget land. Det är viktigt att även DU sluter upp.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2018-04-09 13:13