FOLKFEST. Här presenteras de olika talarna till Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer i Boden och Ludvika.

I Boden kommer följande personer hålla tal (Se en kortare presentation längre ner):
* Simon Lindberg
* Fredrik Vejdeland
* Bo Nilsson
* Robert Eklund
* Simon Holmqvist

I Ludvika kommer följande personer hålla tal (Se en kortare presentation längre ner):
* Pär Öberg
* Jörgen Kromann
* Pär Sjögren
* Sebastian Elofsson
* Jimmy Thunlind

Simon Lindberg är ledare för Nordiska motståndsrörelsen och förstanamn på partiets riksdagslista till valet i höst. Han har hållit hundratals olika tal vid nationella tillställningar och demonstrationer de senaste två decennierna. Lindbergs tal brukar alltid vara mycket uppskattade och han är enligt många bedömare den främste nu levande nationalsocialistiske talaren i världen. Lindberg talar under 1 maj i Boden.

Här kan du ta del av tre av Lindbergs tal från förra året:
* ”Vi vill, vi kan och vi kommer att dedikera våra liv till vårt folk” – Från Almedalen.
* ”Vår nation ska nå stjärnorna” – Från 1 maj i Falun.
* ”Ein licht für Dresden” – På engelska från Der Dritte Wegs demonstration i Würzburg.

Pär Öberg är chef för Nordiska motståndsrörelsens parlamentariska gren i Sverige och är förstanamn i årets val till Ludvika kommunfullmäktige där han suttit invald sedan förra valet. Öberg är också välkänd från Radio Nordfront och Studio Nordfront. Han är en populär talare och föredragshållare med god erfarenhet. Öberg talar under 1 maj i Ludvika.

Här kan du ta del Öbergs tal från förra årets första maj i Falun.


Fredrik Vejdeland
sitter i Nordiska motståndsrörelsens svenska riksråd och är dessutom chef för Nordfronts radioverksamhet. Han är sedan flera år tillbaka bosatt i Kungälv där han också är första namn på listan till kommunfullmäktigevalet i år, men kommer ursprungligen från Östersund i Norrland. Han är en van talare och är just nu under utredning för hets mot folkgrupp för det senaste offentliga talet han höll under demonstrationen i Göteborg den 30 september förra året. Vejdeland talar under 1 maj i Boden.

Här kan du ta del av Vejdelands tal från demonstration i Göteborg 30 september.

Jörgen Kromann har en bakgrund som politiskt aktiv kommunist, men har sedan många år tillbaka omvärderat sin syn på den röda socialismen till förmån för den nationella socialismen. Han är en passionerad talare som inte skräder orden och som dessutom sällan använder manus – istället talar han direkt från hjärtat. Kromann talar under 1 maj i Ludvika.

Här kan du ta del av Kromanns tal från förra årets 1 maj i Falun.

Bo Nilsson är en sann veteran inom den nationella rörelsen och var med redan under uppstartsmötet för Sverigedemokraterna och satt dessutom som vice ordförande för partiet. Han har dock sedan länge utdömt SD som totalt oförmögna att lösa de problem vi står inför. Som född och boendes i Boden utgör han det självklara valet som förstanamn på Nordiska motståndsrörelsens lista till kommunfullmäktige i höst och dessutom som en av talarna under 1 maj i Boden.

Pär Sjögren är sedan många år tillbaka chef över Nordiska motståndsrörelsens verksamhet i Dalarna och sitter invald som representant i kommunfullmäktige i Borlänge. Sjögren har många gånger synts som offentlig representant för organisationen i form av talare, konferencier och reporter åt Studio Nordfront. Pär Sjögren talar under 1 maj i Ludvika.

Robert Eklund är Nordiska motståndsrörelsens starke man och chef i övre Norrland. Förutom detta ansvar har han under många år varit högst involverad i organisationens hemsidebyggen och IT-säkerhet. Internt har Eklund hållit flertalet intressanta föredrag kring framförallt dessa ämnen och han har även talat vid ett fåtal lokala offentliga aktiviteter, men Boden den 1 maj kommer bli hans hittills största offentliga framträdande.

Sebastian Elofsson är en uppskattad skribent på Nordfront och en återkommande talare på lokala och mer interna arrangemang. Han gjorde en mycket god debut som talare på större offentliga sammanhang under 1 maj i Falun förra året och talar i år under 1 maj i Ludvika.

Simon Holmqvist är frekvent skribent och nyhetsredaktör för Nordfront.se. Han är dessutom en del i den fasta ensemblen i Radio Nordfront och har gjort uppskattade inhopp i Studio Nordfront. Tal har han tidigare hållit uteslutande internt och debuten för allmänheten sker alltså för Holmqvist under 1 maj i Boden.

Jimmy Thunlind har många år bakom sig i den nationella rörelsen och är en omtyckt ideologisk skribent på Nordfront under pseudonymen Leif Eriksson. Han har tidigare talat lokalt på interna arrangemang för Näste 1 och inom sitt yrkesliv, men gör under 1 maj sin offentliga talardebut för Nordiska motståndsrörelsen i Ludvika.


  • Publicerad:
    2018-04-15 14:50