Dagens datum 22 november: Denna dag år 1963 mördades USA:s 35:e president John F. Kennedy.

kennedy-2Fredagen den 22 november 1963 sköts president John Fitzgerald Kennedy i Dallas efter en kampanj i fem Texas-städer. Kennedy och hans fru Jacquelines bilkortege färdades på Dealey Plaza då presidenten träffades av två skott, ett genom halsen och ett i huvudet. Han fördes senare i ilfart till Parkland Memorial Hospital, där han dödförklarades en halvtimme senare.

Spekulationerna kring mordet på Kennedy är många. Den officiella historien gör gällande att han mördades av Lee Harvey Oswald. Vissa påstår att CIA och/eller Mossad var de som planerade mordet på presidenten och använde sig av Oswald som en bricka i sitt spel.

oswald

”I’m just a patsy”. Översatt: ”Jag är bara ett offerlamm”.

President Kennedy var en ekonomisk reformator och en motståndare till att privata företag hade rätten att styra ett lands ekonomi genom skuldsättning av befolkningen. År 1963 lät Kennedy utfärda en exekutiv order som upphävde Federal Reserves rätt att utfärda pengar, en rätt som hade fungerat som ett monopol sedan 1913. Han lät dessutom USA:s skattemyndighet påbörja tryckandet av nya pengar som var räntefria, till skillnad från Federal Reserves pengar som var utfärdade privat och bundna till en ränta för den amerikanska staten och därmed befolkningen.

Stora summor av sedlar i valörerna 2 och 5 US Dollar tillhörande den amerikanska staten och inte Federal Reserve började cirkulera. Sedlar i valörerna 10 och 20 US Dollar var under tryckning då skotten i Dallas dödade USA:s sista president som försökte avsluta Federal Reserve. Alla sedlar återkallades och Executive Order 11110 lades i malpåse. Sedlarna i valörerna 10 och 20 US Dollars kom aldrig ut i cirkulation utan förstördes.

Executive Order 11110 undertecknades av president John F. Kennedy den 4 juni 1963. Ordern innebar att det privata företaget Federal Reserves monopol att utfärda pengar och ta ränta för dem i praktiken upphävdes. Federal Reserve hade sedan 1913, under president Woodrow Wilsons ämbetsperiod, haft rätten att, mot ränta, skapa pengar som lånades ut till den amerikanska staten, och därmed mot ränta för amerikanska folket.

Vissa källor påstår att Kennedy, sju dagar före sin död, sade:
”There’s a plot in this country to enslave every man, woman and child. Before I leave this high and noble office, I intend to expose this plot.”

Kennedy ska i ett brev 1937 ha uttalat beundran av det nationalsocialistiska Tyskland  och Adolf Hitler enligt boken ”John F. Kennedy – Among the Germans. Travel diaries and letters 1937-1945”:

Hitler will emerge from the hatred that surrounds him now as one of the most significant figures who ever lived… he had a mystery about him in the way that he lived and in the manner of his death that will live and grow after him. He had in him the stuff of which legends are made.

Kennedy ska i ett brev 1937 ha uttalat beundran för det nationalsocialistiska Tyskland: ”Tyskarna är helt enkelt för bra. Det är därför folk går samman mot dem, för att skydda sig själva.” Samma år uttalade den 20-årige Kennedy om de tyska städerna som ”är alla charmiga vilket visar att de nordiska raserna tydligt verkar överlägsna sina latinska motsvarigheter”.

Kennedys tal om ”hemliga samhällen” (secret society) till American Newspaper Publishers Association på Waldorf-Astoria hotellet i New York – 27 april 1961

Det blotta ordet ’sekretess’ är vedervärdigt i ett fritt och öppet samhälle; och vi är som ett folk naturligt och historiskt motstående hemliga sällskap, hemliga eder och hemligt förfarande. Vi beslutade oss för länge sedan att farorna för överdriven och oberättigad sekretess av betydelsefull fakta är synnerligen större än farorna som är framlagda till att rättfärdiga det.

Än idag är det föga värdefullt att motarbeta hotet av ett slutet sällskap genom att imitera dess diktatoriska restriktioner… Och ingen ämbetsman under min administration, vare sig hans rank är hög eller låg, civilperson eller en militär, skall tolka mina ord här i afton som en ursäkt för att censurera nyheterna, för att kväva åsikts-avvikelser, för att täcka över våra misstag eller att undanhålla från pressen och offentligheten de fakta de förtjänar att veta.

Det krävs en förändring i inställning, en förändring i taktik, en förändring i uppdrag – av regeringen, av folket, av varje affärsman eller arbetsledare, och av varje nyhetstidning. För vi är motsatta omkring världen av en monolitisk och brutal konspiration som förlitar sig huvudsakligen på förtäckta metoder till att expandera sin sfär av influens – på infiltration istället för invasion… på gerillor under natten istället för arméer under dagen.

Det är ett system som rekryterat omfattande mänskliga och materiella resurser till byggnaden av en fast sammanhållen, synnerligen effektiv maskin som kombinerar underrättelse- och militäriska, diplomatiska, ekonomiska, vetenskapliga och politiska operationer.

Dess förberedelser är sekretessbelagda, inte publicerade. Dess misstag är begravda, inte rubriksatta. Dess avvikelser är tystade, inte hyllade. Ingen utgift är ifrågasatt, inget rykte är offentliggjort, ingen hemlighet är avslöjad.

Artikeln publicerades ursprungligen 2013-11-22.


  • Publicerad:
    2017-11-22 00:11