KRIG Jonas Nilsson diskuterar trovärdigheten i utspelen om moraliska plikter i fall det blir krig i Sverige i sin podd.

På konferensen Folk och försvar som hölls för cirka en vecka sedan så gjordes utspel från politiker och från Sveriges ÖB Micael Bydén. Det centrala budskapet var att det kan komma att bli krig i Sverige och att Sveriges medborgare nu bör förbereda sig mentalt för det.

Jonas Nilsson kommenterar dessa utspel i poddavsnittet ”Är du redo för krig?” på sin Substack. Han inleder med att ta upp vita bönder i Sydafrika som exempel på att liv värderas olika av eliterna i väst. Att vara vit bonde i Sydafrika är ett av världens farligaste jobb, då risken att mördas av svarta är stor. Detta är det dock tyst om i medierna i väst, eftersom vita liv inte har något värde för de som styr idag, de är längst ner i hierarkin. Det är det första man bör ha med sig när man lyssnar på våra politikers olika utspel om krig, enligt Nilsson.

Han kommer sedan in på hyckleriet, att politikerna på konferensen anspelar på nationell retorik, som fosterlandskärlek och att vilja lämna över ett land i bättre skick till sina barn än vad man själv ärvde. Problemet är bara att de som har dessa värderingar på riktigt och naturligt har känt detta kall inte är välkomna i Försvarsmakten, vilket Nilsson själv har erfarit. Att vara nationellt sinnad, att lyssna på nationell musik och så vidare har inneburit att inte bara att dörren till Försvarsmakten har varit stängd, utan också ett liv som paria om man har varit offentlig med sina åsikter.

Många har också nekats andra jobb och dessutom något så enkelt som att hyra en lokal och därmed i stort sett varit utestängd från ett samhälle man ändå har varit tvungen att betala för.

Nilsson manar lyssnarna till att fundera på vems intressen man verkligen kommer att strida för ifall man tar på sig uniformen.